YARDIM MERKEZİ

Yardım Merkezine Hoşgeldiniz

E-Ticaret Yazılımımıza dair tüm başlıkları ve içeriklerimizi inceleyebilir sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Siparişler

Yeni Siparişler Hazırlanan Siparişler  Kargolanan Siparişler   Teslim Edilen Siparişler   İptal/İade Talepleri Sipariş durumu değiştirme Faturalandırma

Yeni Siparişler

Yeni Siparişler alanında e-ticaret sitenizden ve pazaryerlerindeki mağazalarınızdan gelen son siparişleri görebilirsiniz.

İlgili alanda yer alan Platform alanında siparişinizin hangi pazaryerinden geldiği renkli olarak gösterilmektedir.

Gelen siparişe ait detayları görebilir ve siparişinizi onaylama işlemini bu ekran üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Sipariş Detayları 

İlgili sayfada sipariş hizasında sağ kısımda yer alan göz ikonlu butona tıklayarak siparişe ait tüm detayları görebileceğimiz ekrana geçiş yapıyoruz.

Açılan ekranda sipariş detayları ile ilgili alanları düzenleyebilmemiz için Düzenle butonları yer almaktadır.

Ekranın alt kısmında ise fatura, fiş, kargo fişi ve e-fatura gibi faturalandırma ve yazdırma işlemleri için kullanılacak olan butonlarımız yer almaktadır.

 

Sipariş Onaylama 

Sol alt kısımda yer alan Sipariş Onayla butonu ile siparişinizi onaylayabilirsiniz.

Sipariş onaylama işlemi eğer sipariş pazaryerinden gelmiş ise pazaryeri mağazanzda da siparişi onaylayacaktır. Onaylanan siparişler Hazırlanan Siparişler sekmesine taşınacaktır.

 

Sipariş İptal 

Sol alt kısımda yer alan Sipariş İptal Et butonu ile siparişi iptal edebilirsiniz.

Sipariş iptal etme işlemi eğer sipariş pazaryerinden gelmiş ise pazaryeri mağazanzda da siparişi iptal edecektir.

Hazırlanan Siparişler 

Yeni Siparişler sekmesinde onaylanan siparişlerin taşındığı alandır.

Hazırlanan Siparişler menüsüne taşınmış olan siparişlerde sipariş detayı aşağıdaki görselde olduğu gibi görünecektir.

Üst ksıımdaki Ürün No (ID) yazan alana siparişe eklemek istediğiniz ürün varsa eğer ürüne ait ID'yi yazarak ürünü ilgili sipariş içeriğine ekleyebilirsiniz. Önceden oluşturulan ve kullanılmak istenilen bir Hediye Çeki var ise hediye çekine ait kodu yazarak siparişte kullanabilirsiniz.

Kargo Kodu 

Sipariş detayında eğer e-ticaret siteniz için Kargo API Entegrasyonu sağlamışsanız ilgili alanda kargo firmasından kargo kodu sipariş detayında görünecektir.

Sipariş eğer pazaryerlerinden geliyorsa pazaryerlerinin kampanyalı kargo kodları sipariş detayında aşağıdaki gibi görünecektir.

Siparişi Kargolama 

Sipariş detayındaki Siparişi Kargola butonuna tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

 

Bu ekran e-ticaret sitenizden aldığınız siparişlerde görünecek ve ekranda iki sekme bulunacaktır.

API ile Kargola ve Manuel Kargola seçeneklerinin olduğu bu ekranda eğer e-ticaret siteniz için önceden bir kargo firması ile API entegrasyonu sağlamışsanız API ile Kargola seçeneği ile ilgili kargo firmasını seçerek Kargola butonuna tıkladığınız zaman sipariş için kargo kodu otomatik olarak ürünlere ait desi bilgisi üzerinden kargo firması aracılığı ile oluşturulacaktır.

Eğer API entegrasyonunuz yoksa ve kargoyu kargo şubesine teslim ettikten sonra kargo kodunu sisteme girecekseniz Manuel Kargola seçeneğini seçin ve Kargo Takip Numarasını girdikten sonra Kargola butonuna tıklayınız.

 

e-Fatura Oluşturma 

Sipariş detayında alt kısımda yer alan e-Fatura butonuna tıklayarak siparişi faturalandırabilirsiniz.Resmileştirilmemiş faturalarda X (kırmızı) yer alır. Resmileştirilmiş faturalar ise yeşil tik ikonu ile görünecektir.

Siparişi kargolamadan önce eğer e-faturayı oluşturma işlemini yapmak isterseniz eğer aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda öncelikle siparişi kargolama tarihinizi belirtmeniz gerekecektir.

İlgili ekran Siparişi Kargola butonuna tıkladıktan sonra e-Fatura oluşturmak isterseniz eğer görünmeyecektir.

Gönder butonuna tıkladıktan sonra e-Faturanız oluşturulacaktır.

e-Fatura oluşturma işlemi ortalama 1 dk kadar sürmekte olup e-Faturanuz bu sürenin sonunda hazırlanmış olacaktır. İlgili siparişin detayından e-Fatura butonuna tekrar tıklayarak siparişe ait e-Faturayı PDF olarak görebilir, yazdırabilir ve indirebilirsiniz.

Matbu Fatura Yazdırma 

Sipariş Detayındaki Fatura butonuna tıklayarak daha önce Fatura Fiş Tasarımları alanından oluşturmuş olduğunuz fatura şablonunuza göre sipariş için matbu faturanızı yazdırabilirsiniz.

Fiş Yazdırma 

Sipariş Detayındaki Fiş butonuna tıklayarak daha önce Fatura Fiş Tasarımları alanından oluşturmuş olduğunuz fiş şablonunuza göre sipariş için matbu fişi yazdırabilirsiniz.

Kargo Fişi Yazdırma 

Sipariş Detayındaki Kargo Fişi butonuna tıklayarak daha önce Fatura Fiş Tasarımları alanından oluşturmuş olduğunuz kargo fiş şablonunuza göre sipariş için matbu kargo fişi yazdırabilirsiniz.

Kargolanan Siparişler  

Hazırlanan Siparişler bölümünde siparişi kargoladıktan sonra sipariş Kargolanan Siparişler sekmesine taşınacaktır.

Kargolanan Siparişler sayfasında aşağıdaki gibi e-ticaret ve pazaryerlerinden gelen siparişleriniz listelenecektir.

İlgili ekranda eğer kargo müşteriye teslim edilmiş ise siparişlerin sağ kısımlarında yer alan Teslim Et butonuna tıklayarak ilgili siparişin tüm işlemlerini artık tamamlamış olursunuz. 

Önemli Notlar 

Kargolanan siparişler hakkında önemli notlar:

  • Eğer sipariş e-ticaret sitenizden gelmiş bir sipariş ise Kargolanan Siparişler sekmesinde siparişi eğer müşteri iade etmiş veya almamış ise siparişi iptal edebilirsiniz.
  • Eğer sipariş pazaryerinden gelmiş bir sipariş ise Kargolanan Siparişler sekmesinde siparişi iptal edemezsiniz. İptal/iade işlemi pazaryeri firması üzerinden ilerlemektedir.

Teslim Edilen Siparişler  

Siparişinizi teslim edildi olarak işaretledikten sonra siparişinizin taşınacağı ekrandır.

Teslim Edilen Siparişler ekranı sipariş ekranlarındaki son basamak olup tamamlanan tüm siparişler bu ekranda kayıtlı olarak kalır.

Önemli Notlar 

Eğer siparişiniz e-ticaret sitenizden aldığınız bir sipariş ise Teslim Edilen Siparişler ekranında iptal butonu görebilirsiniz. Siparişiniz eğer pazaryerinden gelen bir sipariş ise iptal/iade işlemlerinin ilgili pazaryeri firması üzerinden yürütüleceğini unutmayınız.

İptal/İade Talepleri

Siparişlerinize ait iptal/iade talepleri İptal/İade Talepleri ekranında görünecektir.

Bu ekranda yer alan bilgiler doğrultusunda iptal/iade işlemlerinizi sağlayabilirsiniz.

İptal edilen siparişler İptal Edilenler ekranına taşınacaktır.

Önemli Notlar 

Bu ekranda pazaryerleri için işlem yapılmamaktadır. Pazaryeri iptal/iade işlemleri için aksiyonları pazaryerine ait satıcı panelinizden sağlamanız gerekir.

Yalnızca e-ticaret siparişleriniz için işlemler yapılabilmektedir.

Sipariş durumu değiştirme

Eğer pazaryeri entegrasyonu ile ilgili bir aksaklık yaşandı ve siparişlerinizin durumu pazaryerlerinde değişmesine rağmen e-ticaret panelinizde değişmedi ise lütfen aşağıdaki işlemi uygulayınız;

E-Ticaret Yönetim Paneline giriş yapın ve Ayarlar > Sepet Ayarları menüsüne giriş yapınız.

Açılan sayfada Yönetim Paneli Özel Sipariş Durumu Değiştirme özelliğini aktif ediniz ve Kaydet butonuna tıklayınız.

Daha sonra Siparişler menüsüne giriş yapınız ve en alt kısımda yer alan Sipariş Durumu Değiştir menüsüne tıklayınız.

Açılan sayfada Sipariş No bölümüne siparişinizin numarasını yazarak sağ kısımda yer alan Sipariş Durumu bölümünden siparişin durumunu hangi pozisyona aktarmak istiyorsanız seçiniz.

Önemli 

Bu işlem siparişin pazaryerlerindeki durumunu etkilemez, yalnızca e-ticaret paneli veritabanında değişiklik sağlar.

Faturalandırma

E-Ticaret ve Pazaryerlerinden gelen siparişlerinizi tekli/toplu olarak sipariş ekranları üzerinde yer alan kırmızı e-Fatura butonlarına tıklayarak resmileştirebilirsiniz.

Faturalandırma işleminde ilgili sipariş bilgileri entegratöre gönderilir ve GİB tarafından döküman imzalandıktan sonra ilgili siparişte yer alan e-Fatura butonu yeşil renge döner.

Yeşil olan e-Fatura butonuna tıklamanız halinde faturanızın PDF halini görüntüleyebilir ve ekrandan yazıcı çıktısı alabilirsiniz.

Tekli e-Fatura Yazdırma 

Sipariş detay ekranında yer alan e-Fatura butonuna tıklayarak siparişlerinizin e-faturalarını tek tek oluşturabilirsiniz.

Toplu e-Fatura Yazdırma 

Toplu e-fatura için sipariş ana ekranlarındayken birden çok sipariş seçerek alt kısımda yer alan mavi renkteki e-Fatura butonuna tıklayarak faturalandırma işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Önemli Uyarı 

Siparişleri e-faturalandırırken sipariş tarih sıralamasına uygun işlem yapmanız gerektiğini ve muhasebe açısından tarihsel sıralamanında e-fatura sıralaması ile uygunluk oluşturması önemlidir. İşletmenizin yasal sorunlar yaşamamasına adına bu uyarı yapmaktayız.

Ürünler

Ürün Yönetimi Kategori Yönetimi  Marka Yönetimi    Nitelik Yönetimi     Toplu Ürün İşlemleri Ürün Yorumları

Ürün Yönetimi

Ürün Yönetimi sayfasında e-ticaret sitenizde yer alan bütün ürünleri görebilir ve filtreleme seçenekleri ile filtreleyerek belirli ürün grupları üzerinde toplu seçim yaparak işlemlerle yapabilirsiniz.

Yeni Ürün Ekleme 

Yönetim Paneli > Ürünler > Ürün Yönetimi sayfasında Yeni Ürün Ekle butonuna tıklayarak pazaryerleri için yeni bir ürün ekleyebilirsiniz.

  • Durum: Ürünün aktif olarak sitenizde satışa sunulup sunulmaması ile ilgili alandır. Aktif olursa ürün kaydettiğiniz an satışa sunulur. Pasif olursa eğer ürünü kaydettiğinizde ürün siz aktif edene kadar satışa sunulmaz.

  • Stok Kodu: Ürüne ait benzersiz bir kod. Genelde muhasebe yazılımlarında ürünler için girilen tanımlayıcı kod içeriğidir.

  • Ürün Adı: Ürününüzün pazaryerlerinde görünmesini istediğiniz isimlendirme alanı.

  • Fatura Adı: Faturalandırma işleminde ürünün nasıl isimlendirilmesini istediğinizi belirtebileceğiniz alan. Boş bırakılırsa "Ürün Adı" bölümünde yazılan değer geçerli olur.

  • Barkod: Hepsiburada.com ve Amazon.com.tr pazaryerlerinde satış yapmak isteyen mağaza sahipleri için ürünleri için almış oldukları benzersiz barkod numarası alanı.

  • Marka: Ürünün marka bilgisinin girileceği alan.

  • Ana Kategori: Ürünün listeleneceği ana kategori seçimi yapılacak alan.

  • Birim: Satışı yapılan ürüne ait adet, litre, kilogram gibi miktar/boyut belirteç seçimi.

  • Desi: Özellikle kargo verisi için ürünün boyutlarıyla belirlenen desi boyutu.

  • Stok: Ürünün deponuzda kaç adet bulunduğunu belirteceğiniz alan. Bu miktar satış yapıldıkça satılan miktara bağlı olarak azalacaktır.

  • KDV: Ürün için yasal olarak uygulanan ve faturalandırma işleminde oluşmasını istediğiniz Katma Değer Vergisi oranı.

  • Piyasa Fiyatı: Bu alana gerçek satış fiyatınızdan yüksek bir miktar yazarak ürünün indirimde olduğunu belirtebilirsiniz.

  • Varsayılan Fiyat: Tüm pazaryerlerinde ürünün geçerli satış fiyatını bu alana yazabilirsiniz. Dilerseniz tüm pazaryerleri için sonradan satış fiyatını tüm pazaryerlerinde farklı olacak şekilde değiştirebilirsiniz.

  • Döviz Kuru: Ürünün hangi para birimi ile satılacağını seçebilirsiniz. Dolar ve Euro seçimlerinizde ürün fiyatları günde 1 kere otomatik olarak sistem tarafından güncellenir.

  • Ana Resim: Listemede görünecek olan varsayılan resimdir.

  • Resimler: Ana resim dışında eklenebilecek ürün tanıtıcı 7 adet ek resim dosyası yükleme alanıdır.

  • Ürün Seçeneği #1 Başlık: Ürününüz için sunacağınız varsayonlarda kullanılacak Renk/Beden ile ilgili ana başlık alanı.

  • Ürün Seçeneği #1 Özellikler: Ürününüz için sunacağınız varyasyonlarda kullanılacak Renk/Beden ile ilgili alt seçim alanıdır. Bu alanda eğer Ürün Seçeneği Başlığınız Renk ise Ürün Seçeneği Özellikleri alanına her satıra tek değer girecek şekilde alt alta Mavi, Kırmızı, Siyah, Beyaz vb. içerikler yazarak ürünleriniz için farklı renklerde seçenekler oluşturabilirsiniz.

  • Ürün Seçeneği #2 Başlık: Ürününüz için sunacağınız varsayonlarda kullanılacak Renk/Beden ile ilgili ana başlık alanı.

  • Ürün Seçeneği #2 Özellikler: Ürününüz için sunacağınız varyasyonlarda kullanılacak Renk/Beden ile ilgili alt seçim alanıdır. Bu alanda eğer Ürün Seçeneği Başlığınız Renk ise Ürün Seçeneği Özellikleri alanına her satıra tek değer girecek şekilde alt alta Mavi, Kırmızı, Siyah, Beyaz vb. içerikler yazarak ürünleriniz için farklı renklerde seçenekler oluşturabilirsiniz.

  • Görselde görüldüğü gibi ürünlerinize varyant ekleyebilir ve “Stok Listesi Oluştur” diyerek kaydedebilirsiniz.

  • Ürün Seçenek başlık ve özellik alanlarını doldurduktan sonra alt kısımda yer alan Stok Listesi Oluştur butonuna tıklayarak varyantların eklenmesini sağlayabiliriz. Sonrasında alt kısımda karşımıza gelecek olan varyant listesinde varyantlara özel Barkod ve Özel Fiyat eklemeleri yapılabilir.

  • İçerik: Ürününüze ait ürünü tanımlayan açıklama alanı. Bu alanda ürününüz ile ilgili her türlü bilgi verici içeriği yazabilirsiniz.

  • Son adımda ise Kaydet diyerek ilgili ürün ekleme işlemini tamamlayabiliriz.


Varyant Ekleme 

Üst kısımda yer alan görselde göründüğü gibi aşağıdaki işlemleri sağlayınız.

  • Ürün Seçenek başlık ve özellik alanlarını doldurduktan sonra alt kısımda yer alan Stok Listesi Oluştur butonuna tıklayarak varyantların eklenmesini sağlayabiliriz.
  • Ürün Seçenek Özellik alanlarında her satıra sadece bir adet seçenek oluşturunuz.
  • Sonrasında alt kısımda karşımıza gelecek olan varyant listesinde varyantlara özel Barkod ve Özel Fiyat eklemeleri yapılabilir.
  • İçerik: Ürününüze ait ürünü tanımlayan açıklama alanı. Bu alanda ürününüz ile ilgili her türlü bilgi verici içeriği yazabilirsiniz.
  • Son adımda ise Kaydet diyerek ilgili ürün ekleme işlemini tamamlayabiliriz.

Ürünlerinize ait varyantlar için özel fiyat girebilir, her varyant için ayrı stok miktarları ve barkodlar girebilirsiniz.

Varyantlar için özel fiyat belirtmek istediğinizde özel fiyat aktif/pasif butonunu aktif etmeyi unutmayınız.

UYARI: Bazı pazaryerleri varyantlı ürün satışlarında ilk varyant seçeneği fiyatının ürün ana satış fiyatından fazla veya düşük olmasını istemez, bu sebeple ilk (en üstteki) varyant seçeneğiniz için özel fiyat girmeyiniz veya özel fiyat girerken ana ürün satış fiyatı ile aynı olması pazaryerlerinde ürün satışı yaparken sorun yaşamanızın önüne geçecektir.

Ürün Filtreleme 

Ürün Yönetimi sayfasında üst kısımda yer alan filtreleme seçenekleri ile ürünleri belirlediğiniz filtrelere göre listeleyebilirsiniz.

Listeleme seçeneği ile ürünlerinizi ürün durumu, stok, resim, barkod, yasaklama durumu ve kampanyalı ürün durumuna göre filtreleyebilirsiniz.

Platform seçeneği ile ürünlerinizi satışta oldukları pazaryerlerine göre filtreleyebilirsiniz. Örneğin N11 seçmeniz durumunda ekranda yalnızca N11'de aktif olarak satışta olan ürünler listelenecektir.

Ürün Kaynağı seçeneği ile ürünleri eğer e-ticaret sitenizden manuel olarak eklemişseniz e-ticaret sitenizin isminin yazdığı ürün kaynağını seçmeniz halinde yalnızca sizin eklediğiniz ürünler görünür. Eğer ürünlerinizi bir XML/Excel dosyası ile toplu olarak eklemişseniz ilgili kaynağı seçtiğinizde sadece o kaynak ile yüklenmiş ürünleri görebilirsiniz.

Toplu Ürün İşlemleri 

Bir veya birden fazla ürünü ürünlerin sol kısmında (başta) yer alan tik işaretinden seçtiğiniz taktirde ekranın alt kısmında aşağıdaki görseldeki gibi bir menü görünecektir.

İlgili menüde ürünleri toplu olarak silebilir, kategori değiştirebilir, marka değiştirebilir, pazaryerleri için yasaklayabilir, durumlarını (aktif/pasif) değiştireiblir, nitelik değişikleri yapabilirsiniz.

Tekil Ürün İşlemleri 

Ürünlerin sağ kısımlarında yer alan aşağıdaki semboldeki gibi görünen ikonlar ile ürünlerde tekil işlemler yapabilirsiniz.

  • Göz işaretine tıklayarak ürün detaylarını görüntüleyebilirsiniz.
  • İkinci sırada bulunan boş kağıt ikonlu buton ile ürünü tüm bilgileri ile kopyalayabilir ve yeni ürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Üçüncü sıradaki turuncu renkli çift yönlü ok işaretli buton ile ürüne ait Stok Hareketlerini takip edebilirsiniz.
  • En sağda bulunan kırmızı renkteki çöp kutusu ikonlu buton ile ürünü silebilirsiniz.

Ürünlerin fiyat, desi ve stok miktarlarını hızlı değiştirme işlemini yukarıdaki görselde gördüğünüz fiyat, desi ve stok miktarlarının yer aldığı yazıların üzerine tıklayarak açılan küçük ekranlar üzerinden değiştirebilirsiniz.

Pazaryeri Satış Butonları 

Ürünleri tekli olarak pazaryerlerinde satışa sunmak için bu ekranda yer alan butonları kullanabilirsiniz.

Görselde yer alan ürün bilgilerinde ürünün E-Ticaret sitesinde 850 TL'ye, N11.com (N)'da 740 TL'ye Gittigidiyor.com (G)'da 795 TL'ye ve Epttavm.com (P)'da 750 TL'ye satışa sunulduğu görülmektedir.

Bu ürün Hepsiburada (H), Amazon.com.tr (A) ve Trendyol.com (T)'da satışta değildir.

N11 Ürün Satış Ekranı 

Bir ürüne ait kırmızı renkteki (N) butonuna tıklandığı zaman aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır.

Açılan ekranda:

  • Öncelikle N11.com'daki mağazanızı seçiniz,
  • N11.com satıcı hesabınızdan oluşturduğunuz teslimat şablonunuzu seçiniz,
  • Ürüne ait kırmızı yıldızlı (*) olarak belirtilmiş ürün seçenekleri alanlarını doğru ve eksiksiz şekilde doldurduktan sonra Kaydet butonuna tıklamanız halinde ürün ilgili pazaryeri mağazanızda satışa sunulacaktır.
  • Bu işlem süresi değişmekle birlikte ortalama 1 dakika sürmektedir.
  • Ürün satışa sunulduğunda kırmızı renkte olan (N) butonu yeşil renge dönüşecektir.
  • N11.com için Yerli Üretim logosunu kullanmak istiyorsanız ürüne ait detay sayfasında Yerli Üretim seçeneğini aktif ediniz.
  • Eğer ürünle ilgili bir hata alırsanız hata mesajı için Entegrasyonlar menüsü altındaki Pazaryeri Monitörü alanından ürüne ait hata mesajını kontrol ediniz ve hata mesajında belirtilen hataya göre gerekli düzeltmelerinizi sağlayarak işlemi tekrarlayınız.
  • Ürünlere ait hata mesajları doğrudan N11.com'dan gelmektedir. Bu sebeple ürünün satışa sunulamaması yazılımsal bir hata değil, ürünle ilgili bir eksiklik veya hatalı seçimden kaynaklanmaktadır.
  • Üst kısımda yer alan Yeni Listeleme butonuna tıklayarak ürünü farklı bir kategoride, farklı fiyat ve başlık ile tekrar mağazanız üzerinden aynı ürün stoğuna bağlı kalacak şekilde satışa sunabilirsiniz. Bu özelliğe çoklu ürün listeleme özelliği ismi verilir.

Bu işlemleri yapmadan önce aşağıdaki işlemleri yapmış olmanız gerekir;

  1. Pazaryeri API bilgilerinizi Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları > N11 alanına giriniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
  2. N11.com satıcı hesabınızdan teslimat şablonunuzu oluşturunuz.  Bu işlemi nasıl yapacağınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
  3. Pazaryeri satış ekranı Kategori Yönetimi sayfasından kategori eşleştirmesi yapmanız durumunda açılır. Aksi halde kategorileri eşleştirmeniz ile ilgili hata mesajı görürsünüz. Öncelikle Kategori Yönetimi sayfasından kategorilerinizi satış yapacağınız pazaryerleri ile eşleştiriniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

N11'de ürün satışında alınan hata mesajları ve çözümlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hepsiburada Ürün Satış Ekranı 

Hepsiburada mağazamızda tek tek ürün satışı gerçekleştirmek için Ürün Yönetimi sayfasında ürünlerin yanında yer alan kırmızı (H) butonuna tıklıyoruz.

Açılan ekranda ürünümüzün daha önce başka satıcılar tarafından hepsiburada.com'da satışa sunulmuş olan ürün bağlantısını veya hepsiburada.com'da satılan ilgili ürünün HBXXXXXXXXX şeklindeki SKU'sunu üstteki görselde görüleceği üzere Hepsiburada SKU / Hepsiburada Linki alanına yazıyor ve Ürünü Seç butonuna tıklayıp, seçim işlemi tamamlandıktan sonra pencereyi kapatarak işlemi bitiriyoruz.

Gittigidiyor Ürün Satış Ekranı 

Bir ürüne ait kırmızı renkteki (G) butonuna tıklandığı zaman aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır.

Açılan ekranda:

  • Öncelikle Gittigidiyor.com'daki mağazanızı seçiniz,
  • Ekranda yer alan Sürekli Aktif Et butonunu aktif hale getirmeniz ürünü satabilmeniz için zorunludur.
  • Ürüne ait kırmızı yıldızlı (*) olarak belirtilmiş ürün seçenekleri alanlarını doğru ve eksiksiz şekilde doldurduktan sonra Kaydet butonuna tıklamanız halinde ürün ilgili pazaryeri mağazanızda satışa sunulacaktır.
  • Kalın Yazı, Katalog Özelliği, Vitrin Özelliği alanlarını eğer Gittigidiyor mağaza paketinizde bu özellikler tanımlı değilse seçmeyiniz. Aksi halde ürününüzün satışı ile ilgili olarak Pazaryeri Monitöründe payRequired hatası alırsınız.
  • Üst kısımda yer alan Yeni Listeleme butonuna tıklayarak ürünü farklı bir kategoride, farklı fiyat ve başlık ile tekrar mağazanız üzerinden aynı ürün stoğuna bağlı kalacak şekilde satışa sunabilirsiniz. Bu özelliğe çoklu ürün listeleme özelliği ismi verilir.

Bu işlemleri yapmadan önce aşağıdaki işlemleri yapmış olmanız gerekir;

  1. Pazaryeri API bilgilerinizi Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları > Gittigidiyor alanına giriniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
  2. Pazaryeri satış ekranı Kategori Yönetimi sayfasından kategori eşleştirmesi yapmanız durumunda açılır. Aksi halde kategorileri eşleştirmeniz ile ilgili hata mesajı görürsünüz. 

 

Trendyol Ürün Satış Ekranı 

Trendyol üzerinde ürünlerinizi tek tek satışa sunabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • İlk önce API bilgilerinizi girdiğinizden emin olunuz.
  • Sonra Kategori Yönetimi sayfasından kategorileriniz eşleştiriniz.
  • Öncelikle ürünlerinizde ana ürün barkodu ve varyant barkodu alanlarında geçerli/doğru bir barkod yazdığınızdan emin olunuz.
  • Sonrasında ise Ürün Yönetimi sayfasından aşağıdaki işlemleri yaparak ürününüzü satışa sunabilirsiniz.
  • Ürünlerin sağ kısımlarında yer alan kırmızı renkteki (T) butonuna tıklayınız, görseldeki gibi.

  • Sonrasında ise açılan ekrandan sizden istenilen bilgileri ürününüz için seçiniz. Aşağıdaki görseldeki gibi. Fakat aşağıdaki özellik seçim alanları (specler) her ürün ve ürün kategorisi için farklılık gösterebilir.
  • Eğer varsa ürününüz için varyantlar (örneğin: renk ve beden), bu varyantların Trendyol karşılıklarını seçiniz. Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi. Bu alanda seçim yapılacak varyant karşılıkları ilgili pazaryeri firmasının standartlarına uygun olmalıdır. Eğer sizden hem renk hemde beden varyantı isteniyorsa, ürününüz için renk ve beden varyantları oluşturmalısınız. Pazaryeri sistemi sizden renk ve beden şeklinde varyant isterken siz ürününüze sadece renk varyantı eklerseniz, pazaryeri sistemi bunu kabul etmeyebilir ve ürünü satışa sunmanıza izin vermeyebilir. Bu şekilde hata almamak için ilgili seçimlerin mutlaka ürününüzde yer aldığından emin olunuz.
  • Bu seçimleride yaptıktan sonra sayfayı kaydetmeniz halinde ürün Trendyol üzerinde ürünün kategorisinin eşleştiği kategoriye göre satışa sunulacaktır.

Bu işlemler dışında farklı bir satış işlemi yöntemi bulunmamaktadır.

NOT: Satış işlemi için ana ürün barkodu ve varyantlar için geçerli/doğru bir BARKOD olması gerektiğini unutmayınız.

Ürün Silme 

Ürün Yönetimi sayfasında gerçekleştireceğiniz tekli/toplu ürün silme işlemlerinde ürünler hem e-ticaret sitenizden hemde pazaryerlerinden silinecektir.

Ürünlerinizin pazaryerlerinde silinmesi için Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları alanındaki pazaryerlerine ait api ayarları sayfalarındaki Ürün Silme özelliğinde "Pazaryerinden Sil" şeklinde seçim yapılmış olması gerekir. Eğer ilgili alan "Pazaryerinden Silme" şeklinde seçilirse ürünler pazaryerinden silinmez.

Silme işleminde bilinmesi gereken önemli hususlar;

  • Ürün silme işlemi gerçekleştirilirken eğer pazaryerlerinde güncellenemeyen ürünler var ise bu ürünler silinemez. Bu ürünleri Entegrasyonlar > Pazaryeri Monitörü sayfasından kontrol edebilirsiniz. Hata mesajı bulunan ürünlerde hata mesajlarına göre gerekli düzeltmelerin sağlanmış olması gerekir. Aksi halde ilgili hata tekrar edeceği için ürün e-ticaret panelinizden silinir fakat pazaryeri ile ürüne ait hata alınmasından kaynaklı olarak ürün için bağlantı sağlanamayacağı için ürün pazaryerinde silinemez.
  • Ürün silme işlemi için Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları alanındaki pazaryerlerine ait api ayarları sayfalarındaki Ürün Silme özelliğinde "Pazaryerinden Sil" şeklinde seçim yapılmış olması gerekir.
  • Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları alanında hangi pazaryerlerinden silinmesi isteniyor ise o pazaryerlerindeki mağaza durumlarının aktif olması gerekir.
  • Silme işlemi yalnızca N11, Gittigidiyor üzerinden silinecektir. Fakat Trendyol api sisteminde ürün silme işlemi olmadığı için Trendyol'daki ürünleriniz silinemez. Bu sebeple ürün silme işlemi başlattığınızda ürünlerinizin Trendyol'da listelemesini durdurmak için ürün stokları (0) sıfırlanacaktır.
  • Doğabilecek her türlü sorun ihtimaline karşı problem yaşamamak adına bu işlemi uygulamadan önce ürün stoklarınızı sıfırlamanız uygulayacağınız işlemi etkilemiyor ise silme işleminden önce tüm ürün stoklarını sıfırlayınız ve sonrasında ürün silme işlemi uygulayınız. Ürün stoklarını sıfırlama işlemi yaptıktan sonra stokları sıfırlanamamış ürünleri kontrol etmek ve gerekli düzeltmeleri yapmak için Pazaryeri Monitörünü takip etmeyi unutmayınız.

Kategori Yönetimi 

Yönetim Paneli > Ürünler > Kategori Yönetimi sayfasından işlem yapılabilir.

Bu sayfada yer alan Yeni Kategori butonuna tıklayarak açılan pencereden ilk önce Ana Kategoriler oluşturulur. Ana Kategorileri oluştururken üst kategori seçimine gerek yoktur.

Sonrasında her Ana Kategoriler için alt kategoriler eklenebilir bunun için yeni alt kategori eklerken üst kategori alanına kategorinin altında yer almasını istediğiniz ana kategoriyi seçebilirsiniz.

Eklemiş olduğunuz kategorileri Kategori Yönetimi sayfasında liste olarak görebilirsiniz.


 

Listelenmiş olan kategorilerin sağ kısımlarında kırmızı renkte yuvarlak N, G, A, P şeklinde pazaryerlerine ait kategori eşleştirme butonlarını göreceksiniz. İlgili butonlara tıklayarak kategorilerinizin pazaryerlerindeki karşılıklarını seçebilirsiniz.

Kategori eşleştirme ne işe yaramaktadır?

Kategori eşleştirme ile sistemimiz size ait kategoriler altında yer alan ürünlerin pazaryerlerine aktarılması esnasında pazaryerlerinde hangi kategorilerin altına ilgili ürünlerin aktarılması gerektiğini görecektir. Bu sayede örneğin sitenizdeki Elektronik kategorisi altında ürünler N11.com’da Elektrikli Ev Aletleri kategorisi altında satışa sunulacaktır. Bu işlem manuel ve toplu ürün aktarma işlemleri için zorunludur.

Kategori Eşleştirme işlemi oluşturduğunuz kategorinin, N11.com, Gittigidiyor.com, Hepsiburada.com, ePTTAvm, Amazon.com.tr, Trendyol gibi pazaryerlerinde karşılığı olan kategorilerin seçilmesi işlemidir. 

Marka Yönetimi   

Ürünler menüsü altında yer alan Marka Yönetimi sayfasındaki Yeni Marka butonu ile ürünlerinize ait markaları sisteme ekleyebilirsiniz.

Ürünlere Marka Ekleme 

Eklediğiniz markaları ürünlere Yeni Ürün Ekleme ve ürünlerin detaylarını güncelleme sayfasında yer alan Marka alanından seçebilirsiniz.

Nitelik Yönetimi    

Ürünler menüsü altında yer alan Nitelik Yönetimi sayfasındaki Yeni Nitelik sayfasından ürünleriniz için nitelikler oluşturabilirsiniz. Oluşturacağınız nitelikler tasarımınıza bağlı olarak tablo halinde ürün detay sayfasında müşterilerinize gösterilecektir.

Yeni nitelik eklerken seçeceğiniz kategori özelleştirme seçimi ile eklediğiniz nitelik ilgili kategorideki ürünlerde seçilebilir olacaktır.

Ürünlere Nitelik Seçimi 

Ürünler için Yeni Ürün Ekleme sayfasında eklemiş olduğunuz nitelikleri ürünler için seçebilirsiniz.

Toplu Ürün İşlemleri

Toplu Ürün İşlemleri sayfası ile ürünleriniz üzerinde ürün silme, kategori değiştirme, fiyat güncelleme, marka değiştirme, stok ve desi güncelleme gibi e-ticaret ve pazaryerleri ile ilgili birçok değişikliği toplu olarak yapabilirsiniz.

Görselde gördüğünüz özellikleri seçmeniz durumunda açılacak olan ekranda aşağıdaki gibi sizden istenilen işlemin uygulanacağı kategori, marka ve ürün kaynaklarını seçmeniz gerekir.

Eğer belirli bir fiyat aralığına işlemi uygulayacaksanız fiyata göre filtreleme yapabilirsiniz.

En alt kısımda ise belirlediğiniz kritere uygun ürünlere uygulanacak olan yeni değeri giriyor ve İşlemi Tamamla butonuna tıklayarak işlemi tamamlıyoruz.


İlgili sayfada uygulanacak olan işlemler müşterilerin sorumluluklarında olup buradaki işlemlerin uygulanıp uygulanmamasına müşteri kendisi karar verip ilgili işlemi kendisi sağlamalıdır. Destek yoluyla ilgili işlemin tarafımızca yapılması gibi talepler yaşanabilecek karışıklık ve yanlış anlaşılmalar sebebi ile kabul edilmeyecektir.

Önemli: Pazaryeri İşlemleri 

Ürünler menüsü altındaki Toplu Ürün İşlemleri sayfasındaki işlemlerden pazaryerleri ile ilgili uygulayacağınız işlemler;

  • Pazaryerlerine hemen yansımaz,
  • Ürün sayınıza bağlı olarak işlemin tamamlanması birkaç saat sürebilir,
  • Güncelleme işlemini Pazaryeri Monitöründen takip edebilirsiniz,
  • Güncellenemeyen ürünler ile ilgili hataları Pazaryeri Monitöründen takip edebilirsiniz,
  • İşlemin tüm ürünlere yansımaması durumunda daha küçük filtreleme grupları ile daha az ürüne işlem uygulayınız. Bunun sebebi çalıştığınız pazaryeri şirketinin (N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon, Epttavm, Trendyol vb.) uygulamış olduğu api işlem limitlerinden kaynaklanabilir. Güncelleme talepleri sistemimiz üzerinden gönderilse dahi ilgili işlemin işlenme süresi veya işlenmeme durumu tamamen ilgili pazaryeri firmasına bağlıdır.

Ürün Yorumları

E-Ticaret sitenizde ürün detay sayfasında yer alan ve sadece kayıtlı üyelerin yorum yazabileceği üye yorumları alanından gelen yorumları e-ticaret yönetim panelinizden yönetebilirsiniz.

Yorumların yanında yer alan Hızlı Görüntüle butonu ile yorumları düzenleyebilir, puan ve onay durumlarını değiştirebilirsiniz.

Pazarlama

Hediye Çekleri Promosyonlar Sabit İndirim SMS Gönder E-Posta Ayarları

Hediye Çekleri

E-Ticaret siteniz için hediye çekleri oluşturup hızlı bir şekilde yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

E-Ticaret ve Pazaryerlerinden almış olduğunuz siparişlerde müşterilerinize SMS ile hediye çeki kodunu gönderebilir ve e-ticaret sitenizden aldığınız siparişleri bu sayede arttırabilirsiniz.

Hediye Çekini iki farklı tipte oluşturabilirsiniz;

  • Tutar olarak oluşturulan hediye çekleri,
  • Yüzde olarak oluşturulan hediye çekleri.

Hediye çeki oluşturma sayfasında yer alan İndirim Tipi alanından Tutar şeklinde seçim yapar ve İndirim Miktarı alanına örneğin 20 yazarsanız eğer oluşturulan hediye çeki müşterilerinize sepette 20 TL indirim sağlayacaktır.

Hediye çeki oluşturma sayfasında yer alan İndirim Tipi alanından % yüzde şeklinde seçim yapar ve İndirim Miktarı alanına örneğin 20 yazarsanız eğer oluşturulan hediye çeki müşterilerinize sepette %20 indirim sağlayacaktır.

Hediye Çekini Sınırlandırma 

Oluşturacağınız hediye çeklerini, hediye çeki oluşturma sayfasında sınırlandırabilirsiniz.

  • Sadece belirli kategoriler için hediye çeki oluşturma,
  • Sadece belirli markalar için hediye çeki oluşturma,
  • Sadece bir üründe geçerli olacak hediye çeki oluşturma.

Hediye çeki oluşturma sayfasındaki Kategoriler, Markalar ve Ürün alanından hediye çekinizin geçerli olacağı sınırlandırmalara belirleyebilirsiniz.

Üye Gruplarına ve Üyeye özel hediye çeki oluşturma işlemi için Üye Grupları ve Üye/Bayi alanlarından hediye çekini kullanabilecek olan kişi/grup seçilebilir.

Diğer alanlar ve açıklamaları:

  • Hediye Çeki Adı: Hediye çekini tanıyabilmeniz adına sadece sizin göreceğiniz bir isim girebilirsiniz.
  • Hediye Çeki Kodu: Müşterilerinizin sepette kupon alanına yazacakları kodu giriniz. Buraya yazacağınız kodu müşterilerinize bildireceksiniz ve müşterileriniz sepette bu kodu yazarak indirimden faydalanacaklar.
  • Durum: Hediye çekini aktif/pasif ederek kullanıma açabilir veya kapatabilirsiniz.
  • Başlangıç Tarihi: Hediye çekinin aktif olarak kullanılabileceği başlangıç tarihini belirleyiniz.
  • Bitiş Tarihi: Hediye çekinin kullanılabileceği son günü belirleyiniz. Bugünden sonra hediye çeki kullanılamayacaktır.
  • Maximum Kullanım Sayısı: Hediye çekinin en çok kaç müşteri tarafından kullanılabileceğine dair maksimum miktarı belirleyiniz.
  • Her Üye/Bayi için Kullanım Sayısı: Hediye çekini bir üye veya bayinin en çok kaç defa kullanabileceğini belirleyiniz.
  • Toplam Kullanım Sayısı: Bu alanda hediye çekinizin kaç defa kullanıldığını görebilirsiniz.
  • Minimum Sepet Tutarı: Hediye çekinin müşteri tarafından kullanılabilmesi için müşterinin oluşturması gereken minimum sepet tutarını giriniz
  • Ücretsiz Kargo: Hediye çekini kullanan müşterilere ücretsiz kargo avantajı sağlamak isterseniz bu özelliği aktif edebilirsiniz.

Promosyonlar

Eğer müşterileriniz için X al Y öde gibi bir promosyon başlatmak isterseniz ilgili sayfadan bu ayarlamaları yapabilirsiniz.

Tüm alanlar ve açıklamaları:

  • Promosyon Tanımı: Promosyonunuz için bir başlık giriniz.
  • Durum: Promosyonu aktif/pasif edebileceğiniz alan.
  • Minimum Sepet Tutarı: Promosyonunun kullanılabilir olması için belirlenecek olan en düşük sepet tutarı miktarı.
  • Başlangıç Tarihi: Promosyonunun ilk kez kullanılmaya başlanacağı tarihi giriniz.
  • Bitiş Tarihi: Promosyonun son kez kullanılabileceği tarihi giriniz.
  • Kategoriler: Promosyonun hangi kategorilerde geçerli olacağını belirleyiniz.
  • Markalar: Promosyonun hangi markalarda geçerli olacağını belirleyiniz.
  • Üye Grupları: Promosyonun hangi müşteriler için geçerli olacağını seçiniz.

Kullanımı Hakkında 

  • X al Y öde promosyonunda sepetteki en ucuz olan ürünler ücretsiz olmaktadır.
  • Koşullu Ürün Sayısı (X): Promosyonun geçerli olduğu ürün sayısı. (Örn: 3 al 2 öde için üç (3) girilmelidir.)
  • Ücretli Ürün Sayısı (X): Koşullu ürünlerdeki ücretli ürün sayısı. (Örn: 3 al 2 öde için iki (2) girilmelidir.)
  • Ürün Sayısı Katlarında Geçerli mi?: Promosyondaki ürün sayıslarının katları için de geçerli olması için aktif etmeniz gerekir. 
    Örneğin; 3 al 2 öde kampanyasında bu alan aktif edildiğinide, sepette 6 ürün bulunduğunda 4 ürün ücretli olacaktır. Kalan 2 ürün ücretsiz olacaktır

Sabit İndirim

Müşterileriniz için sürekli olarak sepette yüzdesel olarak bir indirim yapmak isterseniz eğer sabit indirim özelliğimizi kullanabilirsiniz.

İlgili özellik sepet tutarında belirleyeceğiniz oranda indirim sağlar.

Örnek: 20 yazarsanız eğer müşterinin toplam sepet tutarında %20'lik indirim sağlayacaktır.

* Bu özelliğin aktif olması için kupon kodu gibi bir kodun müşteriye dağıtılmasına ve müşterinin sipariş adımları içerisinde kupon kodu girmesine gerek yoktur.

SMS Gönder

Çok yakında..

E-Posta Ayarları

Sitenizden e-posta bültenleri göndermek ve/veya e-ticaret sitenizdeki işlemler için müşterilere bildirim maillerinin gönderilebilmesi için Ayarlar > E-Posta Ayarları sayfasındaki SMTP veya Mailjet.com Entegrasyonlarından bir tanesini aktif hale getirmelisiniz.

SMTP Kurulumu
Bu hizmeti aktif hale getirmek için bir SMTP hizmetine sahip servis sağlayıcı üzerinden SMTP bilgilerinizi öğrenmelisiniz. Bunun için tavsiyemiz Sendpulse.com.tr sitesidir. Kurulum işlemini de bu siteyi baz alarak anlatacağız. Fakat siz dilerseniz farklı bir servis sağlayıcı üzerinden SMTP bilgileri alarak hizmet alabilirsiniz.

Öncelikle www.sendpulse.com.tr adresine giriş yapın ve yeni bir kayıt oluşturun.
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki şekilde bir sayfa göreceksiniz.


 

İlgili ekrana gelince SMTP için başvur butonuna tıklayınız.



Sonrasında üst kısımda yer alan SMTP menüsüne giriş yaparak açılan ekrandan Şimdi Başla butonuna tıklayınız.



Açılan ekranda SMTP Ayarları butonuna tıklayınız.



Açılan ekranda size SMTP bilgilerinizi verecektir. Bu bilgileri E-Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > E-Posta Ayarları > SMTP alanında sizden istenilen alanlara girmelisiniz.

UYARILAR

  • Belirtilen port bilgilerinde 2525 portuna göre işlem yaparsanız eğer Güvenlik Protokolü için "Yok" seçmelisiniz.
  • Belirtilen port bilgilerinde 465 portuna göre işlem yaparsanız eğer Güvenlik Protokolü için "SSL" seçmelisiniz.
  • Belirtilen port bilgilerinde 587 portuna göre işlem yaparsanız eğer Güvenlik Protokolü için "Yok" seçmelisiniz.
  • İlgili hizmet Sendpulse.com.tr tarafından hesabınız onaylandığı taktirde kullanılabilir olacaktır. Bu sebeple ilgili hesabı belirli sıklıklarla onay aşamasını geçmiş mi diye kontrol etmelisiniz. Sendpulse.com.tr onaylamadan hesabı kullanamazsınız.
  • E-Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > E-Posta Ayarları > SMTP alanına tüm bilgileri eksiksiz girdikten sonra TEST ET butonu ile kontrol sağlayınız. Eğer bilgileriniz doğru girilmiş ise test başlarılı sonuçlanır, bilgiler hatalıysa veya SMTP sunucusu erişilemez durumda ise hata alırsınız.
  • Sendpulse.com.tr üzerinden SMTP hizmeti kullanmak için [email protected] / [email protected] / [email protected] mailleri gibi "@" işaretinden sonra e-ticaret sitenizin alan adı uzantısına sahip bir kurumsal mail adresi ile kayıt oluşturmalısınız, aksi halde alan adı için onay işlemi gerekebilir. 
  • Eğer @siteadresiniz.com şeklinde kurumsal mailiniz açılmamış ise lütfen bize destek bileti açarak bildiriniz.
  • Sendpulse.com.tr tarafınıza SMTP ile aylık 12000 ücretsiz mail gönderme hakkı ve saatlik maksimum 50 mail gönderme limiti vermektedir. Bu yeni açılan her hesap için farklılık gösterebilir.
  • E-Ticaret Yönetim Paneli > Pazarlama menüsü altındaki e-posta bülteni araçları ile yapacağınız toplu mail gönderimlerinde Sendpulse.com.tr tarafından tarafınıza sunulan limitlere göre işlem sağlamanız tavsiye edilir. Ücretsiz paket kapsamını aşan mail gönderim ihtiyaçlarınız için ilgili firmadan ücretli paket satın almanız gerekebilir.
  • Sendpulse.com.tr üzerinden SMTP kullanımı için SPF, DKIM, TXT ve MX gibi kayıtlarının alan adınız için eklenmesi gerekmez.

DİĞER SEÇENEKLER

  • Dilerseniz -Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > E-Posta Ayarları > SMTP alanında Gmail, Outlook, Yandex gibi e-posta servisleri üzerinden açmış olduğunuz ücretsiz mail hesaplarınıza ait SMTP bilgilerini girebilirsiniz. Fakat Yandex.Connect üzerinden açılan kurumsal mail hesaplarında ise sorun yaşanabilmektedir ve bu sebeple Yandex.Connect kurumsal mail hesapları ile SMTP mail gönderimi sağlanamayabilir.
  • [email protected] / [email protected] / [email protected] gibi ücretsiz mail adreslerini kullanabilirsiniz.


Mailjet.com Entegrasyonunu Aktif Etme
Müşteri ve Yöneticiler için e-mail bildirimleri almak istiyorsanız Mailjet.com entegrasyonunu aşağıdaki şekilde yapmalısınız.

  1. Mailjet.com adresine giriş yaparak Sign Up butonuna tıklayınız ve kayıt olunuz. (Kayıt sayfası: https://app.mailjet.com/signup)
  2. Kayıt olduktan sonra Login sayfası üzerinden giriş yapınız.
  3. Açılan sayfada Manage sender addresses menüsüne tıklayarak açılan sayfa üzerinden domain adresinizi ve gönderici mail adresinizi "Add domain" ve "Add a sender address" butonlarına tıklayarak ekleyiniz.
  4. Domain onay işlemi için size verilen (.txt) uzantılı dosya adını Mailjet Domain Onay Dosya Adı alanına xxxxxxxxxxxx.txt şeklinde yazınız ve sayfayı kaydederek Mailet.com üzerinde domain onay işlemini yapınız.
  5. Daha sonra Setup my SMTP menüsüne tıklayınız. Açılan sayfa üzerinde yer alan USERNAME (API KEY), PASSWORD (SECRET KEY) bilgilerini kopyalayınız.
  6. Kopyalamış olduğunuz API Key ve Secret Key bilgilerinizi Ayarlar > E-Posta Ayarları alanına giriş yaparak karşınıza gelen form üzerinde ilgili kutulara yapıştırınız.
  7. Aynı form üzerinde sizden istenen "Gönderici E-Posta" alanına Mailjet.com hesabınızda belirttiğiniz gönderici e-mail adresini yazınız. "Gönderici Adı" alanına da site adresinizi veya şirket adınızı yazabilirsiniz. Artık sistem üzerindeki mail bildirimleri sorunsuz şekilde size ve müşterilerinize iletilecektir.

Ek bilgilendirme: Mailjet.com üzerinde 200/günlük - 6000/aylık mail ücretsiz olarak sunulmaktadır. Günlük 200 ve aylık 6000 mail üzeri ihtiyaçlarınız için Mailjet üzerinden paket satın almanız gerekmektedir.

İçerikler

Sıkça Sorulan Sorular Blog Blog Kategorileri Manşetler Sayfalar Bannerlar Pop-up

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorulan sorular sayfasında müşterilerinize en çok merak ettikleri ve sordukları konular üzerine soru-cevap hazırlayabilir ve müşteri hizmetlerinizin yaşayacağı yoğunluğu azaltabilirsiniz.

Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi yeni soru eklemek için Yeni Soru butonuna tıklıyoruz.

Yeni Soru Ekleme 

Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi açılan ekranda;

  • Soru: Bu alana müşterilerinizin sıklıklar sordukları soruları girebilirsiniz. Her seferinde yalnızca tek bir soru-cevap oluşturunuz.
  • Sıra: Soru-cevapların müşterilere hangi sıralama ile gösterileceğini belirleyiniz.
  • Cevap: Bu alana müşterilerinizin sıklıklar sordukları sorulara ait yanıtları girebilirsiniz.

Bu alanları dolduruyoruz ve kaydederek işlemi tamamlıyoruz.

Blog

E-Ticaret sitenizde SEO ile müşteri kazanmak ve müşterilerinizi çeşitli konularda bilgilendirmek istediğiniz zaman içerik paylaşımı yapabileceğiniz blog sistemi bulunmaktadır.

Yönetim panelinizde İçerikler > Blog menüsüne girerek Yeni Yazı butonuna tıklayınız.

Aşağıdaki şekilde açılan ekran üzerinde blog içeriklerinizi oluşturabilirsiniz.

Not: Bu işlemi yapmadan önce İçerikler > Blog Kategorisi sayfasından blog kategorilerinizi oluşturmalısınız.

Blog Kategorileri

Blog yazıları paylaşmadan önce blog kategorilerinizi oluşturmalısınız.

İçerikler > Blog Kategorileri > Yeni Kategori butonuna tıklayarak blog kategorilerinizi oluşturabilirsiniz.

Kategori Başlığı alanına yazdığınız kategori adı blog kategoriniz olmaktadır. Diğer alanlar ise blog sisteminizin SEO'su için arama motorlarınca alınacak olan meta etiketi alanlarıdır. 

Manşetler

E-Ticaret ana sayfanızda yer alan slider (slayt) alanına manşet görseli eklemek için bu alanı kullanabilirsiniz.

Yeni Manşet butonuna tıklayarak aşağıdaki gibi bir ekranın açılmasını sağlayınız.

Açılan ekranda;

  • Başlık: Bu alana manşetiniz için tanımlayıcı bir başlık giriniz.
  • Link: Bu alana gireceğiniz URL adresi, manşet görseline tıklayınca müşterilerinizin gideceği web adresidir.
  • Ürün No: Bu alana gireceğiniz bir ürün numarası ile müşterilerinizi görsele tıkladıklarında ilgili ürüne yönlendirebilirsiniz.
  • Yeni Pencere: Müşterileriniz görsele tıklayınca yeni bir tarayıcı penceresi ile hedef url adresine yönlendirilecektir.
  • Resim Seçin: Bu alandan slayt alanına yüklemek istediğiniz görseli seçiniz.
  • Açıklama: Bazı tasarımlarda görsel üstünde veya altında görünebilecek bir manşet açıklaması giriniz.

Uyarı 

Bu alanın çalışması e-ticaret tasarımınıza bağlıdır. E-Ticaret tasarımınızda manşet blok alanı yoksa Tasarım > Blok Yönetimi alanından manşet için blok oluşturmalısınız.

Blok Yönetimi alanı hakkında daha fazla bilgi için ilgili sayfaya bakınız.

Sayfalar

Sayfalar ile e-ticaret siteniz için yeni sayfalar oluşturabilir ve varolan sözleşme, iletişim ve hakkımızda sayfaları gibi sayfaları düzenleyebilirsiniz.

Görselde gördüğünüz gibi listede yer alan sayfaların Sayfa Numaralarına tıklayabilir veya sağ kısımda yer alan göz ikonu tıklayarak ilgili sayfaların içeriklerini düzenleyebilirsiniz.

Mevcut sayfalar dışında ek sayfalara ihtiyacınız olması halinde Yeni Sayfa butonuna tıklayarak yeni sayfalar oluşturabilirsiniz.

Yeni Sayfa Ekleme 

Yeni Sayfa ekleme ile aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi açılan ekran üzerinde çeşitli bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

Doldurulması gereken alanlar hakkında bilgiler aşağıda yer almaktadır.

  • Başlık: Sayfanız için tanımlayıcı bir başlık giriniz. (Örnek: Hakkımızda, İletişim gibi)
  • Sıra: Sayfanın menüde kaçıncı sırada gösterileceğini belirleyiniz.
  • Özel Kodlar: Template sisteminde sayfaya özel modül yerleşimi için kullanılmaktadır. Bilginiz yoksa boş bırakınız.
  • Yönlendirme Durumu: Eğer eklenecek olan sayfa bir web sitesi/URL yönlendirilecekse bu alanı aktif hale getiriniz.
  • Yönlendirme Linki: Sayfa bağlantısına tıklayan ziyaretçilerin yönlendirileceği adresi/URL'yi giriniz.

Bannerlar

Eğer kullanılan tasarımda çeşitli görseller kullanılmış ise site arayüzünüzde, bu görselleri ilgili sayfadan değiştirebilir ve/veya yenilerini ekleyebilirsiniz.

Bu alanı Tasarım > Blok Yönetimi alanından oluşturacağınız görselli bloklar için kullanabilirsiniz.

Eğer tasarımınızda bu özellik için blok ekli değilse bu sayfada işlem yapsanız dahi arayüzünüzde görünmeyecektir.

Pop-up

Sitenize giriş yapan ziyaretçilere çeşitli duyurular yapmanızı sağlayacak olan popup özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Yeni Popup butonuna tıklayarak, aşağıdaki açılan ekranda;

  • Popup Adı: Bu alana popupınız için yalnızca sizin göreceğiniz bir isim girebilirsiniz.
  • Başlangıç/Bitiş Tarihi: Bu alandan popupınızın hangi tarihte ziyaretçilerinize gösterilmeye başlayıp hangi tarihten sonra gösterilmeyeceğini seçebilirsiniz.
  • Zamanlama: Bu alandan popupınızın ziyaretçilerinize hangi sıklıkta gösterileceğini seçebilirsiniz.
  • Masaüstü: Bu özelliği aktif etmeniz halinde popup masaüstü bilgisayar kullanan ziyaretçilere gösterilir, pasif ederseniz gösterilmez.
  • Mobil: Bu özelliği aktif etmeniz halinde popup mobil cihaz kullanan ziyaretçilere gösterilir, pasif ederseniz gösterilmez.
  • Sayfalar, Kategoriler ve Ürün: Bu alanlarda seçim yaparak popupınızın görüntüleneceği sayfaları kısıtlayabilirsiniz.
  • Popup Tipi: Bu alandan HTML İçerik seçerek bilginiz var ise html kodlar ile eğer bilginiz yoksa Görsel seçerek görsel yüklemesi yapıp sonrasında açılacak Link alanına URL adresi yazarak popupınıza bağlantı ekleyebilirsiniz.

Üyeler & Bayiler

Üye Yönetimi B2B Modülü

Üye Yönetimi

Üye Yönetimi sayfasında e-ticaret sitenize üye olan müşterileri görebilir ve müşterilere ait bilgileri düzenleyebilirsiniz.

Listede yer alan üyelerin sağ kısımlarındaki göz butonuna tıklayarak açılan ekran üzerinden üyelere ait verileri düzenleyebilirsiniz.

Müşteri Verilerini Dışar Aktarma 

Üye Yönetimi sayfasında yer alan Excel Oluştur butonuna tıklayarak tüm müşterilerinize ait bütün verileri bir Excel dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilir ve ihtiyaç duyduğunuz verileri ayıklayabilirsiniz.

 

Müşterilere SMS Gönderimi 

SMS gönderimi için oluşturulan excel dosyasındaki telefon numaralarına ait sütundaki verileri toplu olarak kopyalayarak ayrıştırabilir ve SMS Gönder sayfasındaki Telefon Numaraları alanına listeyi kopyalayıp - yapıştabilirsiniz. 

B2B Modülü

E-Ticaret siteniz üzerinden bayilik vermek istiyorsanız bu döküman üzerinde B2B (bayi) modülümüze ait özellikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bayilik vererek bayilerinizin isteğe göre XML ile e-ticaret sitenizdeki ürünleri kendi e-ticaret sitelerine aktarmalarını sağlayabilirsiniz. XML bağlantısını bayilerinize ücretli/ücretsiz olarak sunabilirsiniz.

Bayiler normal müşteriler gibi ödeme yapabilir veya hesaplarına bakiye yüklemesi yaparak mevcut bakiyeleri ile siparişleri için ödeme işlemlerini yapabilirler.

B2B (Bayi) Menüleri 

E-Ticaret yazılımımız üzerinde B2B (Bayi) özelliğini aktif olarak kullanabilmek için gerekli yönetimleri sağlayacağınız menüler aşağıdaki görsellerde gösterilmiştir.

Üyeler / Bayiler menüsü altında yer alan;

  • Bayi Yönetimi,

  • Bayi Grupları,

  • Bayi Bakiye Yüklemeleri,

  • Bayi İşlemleri,

menülerinden bayilerinize ait üyelik/grup işlemlerini ve bayilerinizin yapmış olduğu bakiye yükleme işlemlerini kontrol edebilirsiniz.Bu menülere ait detaylı anlatım dökümanın devamında yer almaktadır.

Ayarlar menüsü altında yer alan;

  • Bayi Ayarları,

  • Bayi XML Ayarları,

menüleri ile de bayilik sistemine ilişkin genel ödeme, xml, bakiye gibi çeşitli işlemlere ait genel ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Pazarlama menüsü altında yer alan;

  • Bayi İndirimleri,

  • Bayi Komisyonları,

menüleri ile bayileriniz için kategori, marka, ürün bazında sabit veya yüzdesel indirimler sağlayabilir, bir ürünün satışı için bayilerinize bakiye olarak yüklenecek komisyonlar verebilirsiniz.

Nasıl Çalışır? 

B2B (Bayi) modülünün genel çalışma yöntemi sırası ile aşağıdaki gibi uygulanabilir;

  1. Öncelikle genel B2B (Bayi) ayarlamaları yapılır,

  2. Bayi grupları sayfasından bayi grupları oluşturulur,

  3. Yönetim panelinden bayi oluşturulur veya e-ticaret sistemine üye olan bir üyenin üyelik ayarlarından Üye Grubu alanından Bayi seçimi yapılarak mevcut üyeye bayilik verilebilir.

  4. Bu işlemlerden sonra bayiye bayi grubu atanır,

  5. Bayilik verilen bayiye ait diğer ayarlar yapılır.

Genel işleyiş bu şekilde gerçekleştirilir ve bayiler kendilerine özel veya bayi gruplarına özel verilen XML bağlantısı ile kendilerine sunulan indirimli fiyatlar üzerinden ürünleri e-ticaret sitelerine çekebilir ve kendi müşterilerine satışa sunabilirler.

Bir bayi oluşturulduğunda veya bir üyeye bayilik verildiği taktirde ilgili bayi e-ticaret sitenize üye girişi yaptığı taktirde bayilikle ilgili ihtiyaç duyacağı menüler panelinde yer alacak olup ilgili üyeyi atadığınız bayi grubuna göre ilgili bayiye e-ticaret sitenizdeki ürünler indirimli fiyatlar ile görünecek ve bayiniz indirimli bayi grubu fiyatları üzerinden sipariş verebilecektir.

Bayi Grupları Oluşturma 

Öncelikle bayi grupları oluşturuyor ve bayi gruplarına atayacağımız bayilere uygulayacağımız iskonto oranlarımızı gruplara göre belirliyoruz.

Üyeler / Bayiler > Bayi Grupları menüsü altında yer alan Yeni Grup butonuna tıklayarak açılacak olan aşağıdaki gibi ekranda;

  • Grup Adı bölümüne bayi grubumuz için bir isim giriyoruz (örneğin: platin, vip, plus vb),

  • İskonto bölümüne ilgili grup altına atanacak bayilere uygulanacak olan indirim oranını giriyoruz. İlgili gruba atanan bayilere iskonto alanına yazdığınız değer kadar ürün satış fiyatlarınız üzerinden indirim uygulanacaktır.

Örnek:

Bayi Grup Adı

İskonto

Platin

%30

Plus

%20

VIP

%10

Ücretsiz

%5

Tabloda gördüğünüz üzere Platin isimli bayi grubu altında yer alan bayilere e-ticaret ürün satış fiyatlarımız üzerinden %30'luk indirim tanımlamış oluyor. Üstteki tablodaki gibi bayi gruplarımızı oluşturup bayilerin sahip oldukları kriterlere göre ilgili bayi gruplarından uygun oldukları bayi grubu ile ürünleri satın almaları sağlanabilir.

NOT: İskonto alanında eğer ilgili bayi grubuna %30 indirim sağlamak istiyorsak ilgili kutucuğa 30 yazmamız yeterli.

Üyeyi Bayi Yapma

Bir üyeniz bayiniz olmak istediği taktirde ilgili üyeyi aşağıdaki üye detayları alanında yer alan Üye Grubu menüsünden Bayi seçimi yaparak ilgili üyeyi bayi yapabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki görselde yer alan üyenin yanındaki göz ikonlu butona tıklıyor ve üye detay penceresini açıyoruz.

Daha sonra aşağıdaki gibi açılan pencere üzerinden Üye Grubu alanından Bayi seçimi gerçekleştiriyor ve sayfayı kaydederek kapatıyoruz.

Bu işlemden sonra ilgili üye artık bayi özelliklerine sahip olmuştur.

Yönetim Panelinden Bayi Oluşturma

Eğer mevcut bir üyeyi bayi yapmayacaksanız ve bilgilerini kendinizin belirlediğiniz bir bayi hesabı oluşturmak istiyorsanız Üyeler / Bayiler > Bayi Yönetimi sayfasına giriş yaparak aşağıdaki gibi açılan ekran üzerinde Yeni Bayi butonuna tıklayınız.

İlgili butona tıklayınca aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır,

Açılan ekranda aşağıdaki bilgiler eşliğinde gerekli bilgileri girebilirsiniz;

  • Bayi Kodu alanına oluşturacağınız bayi için tanımlayıcı ve benzersiz bir isim, kod girebilirsiniz.

  • Ünvan alanına bayinize ait firma ünvanını girebilirsiniz.

  • Ad bölümüne bayinizin ismini giriniz.

  • Soyad bölümüne bayinizin soyadını giriniz.

  • E-Posta Adresi alanına bayinizin üyelik girişi yaparken kullanacağı bayiye ait e-mail adresini yazınız.

  • Şifre alanında bayiniz için bir şifre belirleyerek yazınız.

  • Sayfayı kaydederek işlemi tamamlayınız.

Bayiyi Gruba Atama 

Oluşturulan bir bayiyi sistemde yer alan bayi gruplarından birisi altına atayarak ilgili bayinin o bayi grubu fiyatları üzerinden indirimli olarak sipariş vermesini sağlayabiliriz.

Öncelikle Üyeler / Bayiler > Bayi Yönetimi sayfasına giriş yapıyor ve bayi listesinin görüneceği sayfayı açıyoruz.

Açılan sayfada üstteki görselde göreceğiniz bayilerin sağ kısmında yer alan göz ikonlu butona tıklayarak bayiye ait ayarlama penceresini açıyoruz.

Açılan ekranda Bayi Grubu alanından bayiyi atayacağımız bayi grubunu seçiyor ve sayfayı kaydederek işlemi tamamlıyoruz.

Bayi Yönetimi ve Çeşitli Ayarlar 

Bayilere bir bayinin yönetim ekranındayken aşağıdaki gibi seçeneklerin olduğu pencerede aşağıdaki ayarları ilgili bayi için özel olarak aktif edebilir ve bayinin belirlediğiniz şartlarla bayiliğini sürdürmesini sağlayabilirsiniz.

  • Bayi Grubu ile bayiye uygulanacak iskonto için bayi grubunu seçebilirsiniz.

  • Bakiye TL alanından bayinin mevcut bakiyesini görebilirsiniz.

  • İskonto (%) alanından bayiye özel bayi grubundan bağımsız indirim oranı tanımlayabilirsiniz. Bu alana %30 indirim uygulamak için 30 yazmanız gerekir.

  • Ücretsiz Kargo seçeneği ile bayiye siparişlerinde kargo ücreti ödememesi için avantaj sunabilirsiniz. İlgili özellik aktif edildiği zaman bayi siparişlerinde kargo ücreti ödemez.

  • Açık Hesap Ödeme Yöntemini Kapat özelliği ile ilgili bayinin cari ödeme yöntemini kullanmasını engelleyebilirsiniz.

  • Açık Hesap Özel Eksi Bakiye Limiti özelliği aktif edilir ise bu özellik ile eğer ilgili bayiye cari ödeme yöntemi kapalı değilse ilgili bayinin size en fazla borçlanabileceği üst limit miktarı tutar olarak (örneğin: 2000 TL için 2000 yazılır.) Açık Hesap Özel Eksi Bakiye Limiti (0: Limitsiz) kutusuna yazılır.

Bayiye Özel XML Ayarı 

Bayiye ait yönetim ekranında yer alan XML Ayarları sekmesi ile;

  • XML Durumu alanından eğer bayiniz sizden xml talep ediyorsa ve ürünlerinizi xml ile kendi sitesine çekecek ise ilgili alanı aktif ediyoruz,

  • XML Bitiş Tarihi ile xml bağlantısının çalışmaya devam edeceği son tarihi belirliyoruz, bu tarihten sonra xml çalışmayacaktır,

  • Minimum Stok alanından xml'de stok miktarını paylaşmak istemediğimiz ürünler için bir değer giriyoruz, bu alana girilen değerin altında kalan stok miktarları xml'de 0 stok olarak görünecektir. Örneğin 5 yazılırsa ilgili kutucuğa 1,2,3,4 stok miktarına sahip ürünlerin stokları ilgili xml'de 0 olarak görünecektir.

  • XML Linki alanından bayiye vereceğiniz xml bağlantı adresini alabilirsiniz,

  • İzinli IP Listesi alanından bayinizin xml'i çalıştıracağı hosting/sunucu IP adresini ilgili kutucukta her satıra bir IP adresi yazacak şekilde yazmanız gerekir. Bu özelliğin aktif çalışması için Ayarlar > Bayi XML Ayarları > XML İçin IP İzni Gereksin özelliğinin aktif olması gerekir. Eğer bu özellik aktifse ve İzinli IP Listesi alanına bayiye ait IP adresi yazılırsa, belirtilen IP adresi dışında ilgili xml bağlantısına yapılacak istekler reddedilir ve farklı kişiler xml bağlantınızın içeriğine ulaşamaz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sayfayı kaydedebilirsiniz.

Bayi Hareketleri ve İşlemler 

Bayinizin vermiş olduğu siparişlerini, bakiye yüklemelerini, xml abonelik ücreti hareketlerini, sipariş komisyonu hareketleri gibi tüm para giriş-çıkışlarını bayi yönetim sayfasındaki Hareketler sekmesinden görebilirsiniz.

İlgili ekranda yer alan Yeni Bayi Hareketleri butonuna tıklayarak aşağıdaki ekranı açarak;

Ekranda yer alan İşlem Tpi alanında görüleceği üzere;

Para girişi, para çıkışı, sipariş, ödemeli sipariş, bakiye yüklemesi, xml aboneliği, sipariş komisyonu gibi çeşitli girdi-çıktı işlemleri bayi için hesaba eklenebilir. İlgili işlemler eğer bayi tarafından e-ticaret panelinden yapılmışsa otomatik olarak işlenmektedir. Fakat eğer bayi sizden telefon, e-mail, yüzyüze ve benzeri yollar ile bir talepte bulunursa ve manuel eklemeniz gerekir ise ilgili ekrandan bu işlemleri manuel olarak bayiye ait hesaba işleyebilirsiniz.

Bayi Bakiye Yüklemeleri

Bayilerinizin hesaplarına yükledikleri bakiye tutarlarını Üyeler / Bayiler > Bayi Bakiye Yüklemeleri sayfasından takip edebilir, tutarları onaylayabilir veya reddebilir ya da ilgili tutarları düzenleyebilirsiniz.

Genel Bayi Ayarları 

Ayarlar > Bayi Ayarları menüsünden bayilik (b2b) sistemimizin genel ayarlamalarını yapmalıyız.

İlgili sayfada;

  • Bayi Bakiye Yükleme özelliğini aktif ederek bayilerin bakiye yüklemelerine izin verebilir ve bakiyeleri ile sipariş verme imkanı sunabiliriz,

  • Bayi Bakiye Yükleme Ödeme Yöntemi ile bayilerinizin bakiye yükleme işlemlerinde kullanacağı sanalpos hizmetinizi seçebilirsiniz,

  • Bakiye Yükleme Durumu özelliği ile bayiler bakiye yüklemesi için ödemeyi gerçekleştirdiğinde ilgili bakiye miktarlarının hesaplarına otomatik işlenmesini veya sizin onayınız ile işlenmesini tercih edebilirsiniz,

  • Yüklenebilecek En Düşük Tutar (TRY) alanından bayilerinizin bakiye yükleme işleminde yükleme yapabileceği en düşük miktarı belirleyebilirsiniz, örneğin 1000 yazarsanız ilgili kutuya bayileriniz 1000 TL'nin altında bakiye yükleme işlemi yapamazlar,

  • Yüklenebilecek En Yüksek Tutar (TRY) alanından bayilerinizin bakiye yükleme işlemlerinde yükleme yapabileceği en yüksek miktarı belirleyebilirsiniz, örneğin 5000 yazarsanız ilgili kutuya bayileriniz 5000 TL'nin üstünde bakiye yükleme işlemi yapamazlar.

  • Ödeme Formunda Kargo Seçimi özelliğini aktif ederseniz eğer bayiler sipariş işlemlerinde kargo firması seçebilirler. Bu özellik için Ayarlar > Kargo Firmaları alanından kargo firmalarınızı düzenleyebilirsiniz,

  • Ödeme Formunda Kargo Şablonu Yükleme alanı ile eğer bayileriniz N11, Gittigidiyor vb. pazaryerlerinde ürün satışı yapmışlarsa ve sizde bayilerinizin müşterilerine doğrudan ürün gönderimi yapıyor (dropshipping) iseniz bayinizin ilgili pazaryerinin kampanyalı kargo kodunu siparişine girmesini sağlayablir ve bayinizin müşterisine ürün gönderim işlemini ilgili kampanya kodu ile yapabilirsiniz,

  • Açık Hesap Eksi Bakiye Limiti alanına gireceğiniz tutar ile bayilerinizin size en fazla borçlanma miktarını belirleyerek, limitlendirebilirsiniz,

  • Bakiye Yükleme Dekonu alanından değişkenleride kullanarak bayilerin göreceği ödeme dekonutunuzu oluşturabilirsiniz.

Genel Bayi XML Ayarları 

Tüm bayilik sistemi için geçerli olacak xml ayarlamaları ve ücretli/ücretsiz xml abonelik sistemi oluşturmak için Ayarlar > Bayi XML Ayarları sayfasına giriş yapınız.

Üstteki görselde yer alan ekran açılacaktır. Açılan ekranda;

  • XML Aboneliği Süreli Olsun özelliğini aktif ederek xml bağlantısını bayilerinize bitiş süresi olacak şekilde verebilir ve bu süreden sonra xml'i otomatik olarak kullanıma kapatabilirsiniz, bu özellik pasif olursa xml siz manuel olarak kapatana kadar aktif olacaktır,

  • XML Abonelik Ödemeleri özelliği ile bayilerinize xml'i ücretli olarak satabilirsiniz, ilgili özelliğe bağlı olarak XML Ücreti alanlarından 1-3-6-12 aylık periyodlar için xml ücreti belirleyebilirsiniz. Bayileriniz burada belirttiğiniz tutara göre xml aboneliğini panellerinden sipariş verebilir ve belirtilen süre kadar xml bağlantısı için sizden hizmet alabilirler, eğer XML Aboneli Ödemeleri özelliği pasif olursa xml ücretsiz olacaktır,

  • XML için IP İzni Gerekli özelliğini aktif ederek bayilerinizin xml bağlantısını farklı e-ticaret sitelerinde sizden izin almadan kullanmalarının önüne geçebilir ve yalnızca size belirttikleri e-ticaret sitesi veya sitelerinde kullanmalarına izin verebilirsiniz, pasif ederseniz xml bağlantılarına tüm herkes izin almadan erişebilir,

  • Yeni Kayıt Olan Bayilerde XML'i Otomatik Aktif Et özelliği aktif edildiğinde bir üyeyi bayi yaptığınızda veya yönetim panelinden bir bayi oluşturduğunuzda bayi oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra ilgili bayiye otomatik olarak xml bağlantısı verir,

  • İzinli IP Listesi alanından xml bağlantıları için izin verdiğiniz IP'leri her satıra bir adet olacak şekilde ilgili kutuya yazabilirsiniz.

Bayilere Komisyon Verme 

Pazarlama > Bayi Komisyonları menüsünden Yeni Komisyon Tanımla butonuna tıklayarak açılan ekrandan bir ürün seçebilir veya Tümü seçeneği ile tüm ürün satışları için seçeceğiniz bayi gruplarına veya bayiye ya da tüm bayi grupları ve tüm bayiler için geçerli olacak şekilde bayilerinizin yapmış oldukları her satış için bayi bakiyelerine yüklenecek olan komisyon tutarı belirleyebilirsiniz. Bu işlemi farklı tanımlamalar yaparak her ürün için farklı komisyon tutarları olacak şekilde tekrarlayabilir veya her bayi için farklı tutarlar verebilirsiniz tekrarlayarak. 

Örneğin: A ürünü B bayisi tarafından satıldığı zaman bayinin bakiyesine belirtilen Komisyon Tutarı kadar tutar yüklenecektir.

Entegrasyonlar

Pazaryerleri Entegrasyonları Trendyolda Buybox'a girmek için ne yapmalı? Pazarama Genel Bilgiler Modanisa Genel Bilgiler Verimor SMS Needion Entegrasyonu N11 Entegrasyonu HepsiBurada Entegrasyonu Amazon Entegrasyonu Trendyol Entegrasyonu EPTT AVM Entegrasyonu

Pazaryerleri Entegrasyonları

İlgili ekranda yer alan N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon, Trendyol ve diğer eklenecek olan yeni pazaryerlerine ait mağazalarınız için almış olduğunuz API bilgilerini bu ekranda ilgili pazaryerini seçerek karşınıza gelecek olan kutulara sahip olduğunuz verileri kopyalayıp yapıştırabilir ve sonrasında kaydedebilirsiniz.

Trendyolda Buybox\'a girmek için ne yapmalı?

Trendyol'da önceden listelenmiş ve farklı satıcıların yer aldığı BuyBox ürünleri altında satıcı olarak listelenebilmek için;

  • Ürün Model Kodu (P ile başlayan) değerinin diğer satıcılar ile aynı olması,
  • Ürün Barkod değerinin (orjinal olması) diğer satıcılar ile aynı olması,

gerekmektedir.

Ürününüz için gireceğiniz bu iki veri eğer diğer satıcılar ile aynı verilere sahip olur ise ortak ürün üzerinde DİĞER SATICILAR alanında listelenebilirsiniz.

Pazarama Genel Bilgiler

Pazarama Sipariş Entegrasyonu

  • Siparişler panel üzerinden onaylanabilir ve kargolanabilir.
  • Onaylama işlemi sırasında tedarik edilmeyen ürünler seçilebilir.
  • Kargolama işlemini "site siparişleri" gibi API ile yapabilir. Kargolandı bilgisi Pazarama paneline gider.
  • Satıcılar mutlaka panel üzerinden onaylamalı siparişleri.

Pazarama Ürün Entegrasyonu

  • Kategori, özellik ve varyant eşleştirme yapısı Trendyol ve Çiçeksepetine benzemektedir.
  • Ürün listeleme işlemlerinde barkodlar ve ürün kodları benzersiz olmalıdır. Listeleme ekranında hem varyantlar için hem de ürünün kendisi için ürün kodu ve barkod girme alanları yer almaktadır. Bu bilgiler zorunludur. Ürün oluşturulduktan sonra asla güncellenmemeli. Aksi halde ürünler farklı ürünlerle çakışabilir ve yanlış fiyat/stok güncellenebilir.
  • Ürün listeleme ekranındaki "Grup Kodu" farklı renkteki ürünleri biribiriyle ilişkilendirmek içindir. Trendyoldaki "Model Kodu" mantığıyla çalışmaktadır.
  • Pazarama merchant panelindeki
    • Ürün Kodu(Barkodu) = Bizdeki Barkod alanına
    • Stok Kodu = Bizdeki Stok Kodu alanına
      karşılık gelmektedir.
  • Pazarama panelindeki barkod alanı bazı sayfalarında ürün kodu bazı sayfalarında ise barkod olarak ifade edilmiş. Ancak ikisi de aynı alanı ifade etmektedir.
  • Her renk için ayrı ürünler üzerinden listeleme yapılmalı ve grup kodu ile biribirlerine bağlanmalı. Her listelemede tek renk girilebiliyor.
  • Ürün listeleme ekranında varyant eşleştirme alanı yenilenmiştir. Daha sağlıklı bir eşleştirme alanı bulunmaktadır. 1. sütunda sitedeki varyantlar 2. sütunda ise pazaramadaki varyantlar yer alır. Her varyant için varyant kodu ve barkodu girilebilir bu alan üzerinden.
  • Varyantlı ürünler manuel olarak listelenirken varyant eşleştirme tablosundaki "Barkod" sütununda "Rastgele" butonu bulunmaktadır. Gönderim yapmadan önce buradan rastgele barkod oluşturulabilir. 
  • "Toplu Pazaryeri İşlemleri" menüsünden toplu ürün çekme işlemleri yapılamamaktadır. Müşterinin mevcut ürünleri bulunuyorsa pazarama üzerinden kaldırmalı ve panel üzerinden gönderim yapmalıdır. 
  • "Toplu Pazaryeri İşlemleri" menüsünden toplu ürün gönderme işlemleri yapılabilmektedir. Kategori, özellik ve varyant eşleştirmeleri kesinlikle yapılmalıdır daha öncesinde.
  • Ürün için listeleme oluşturulduğunda Pazarama tarafından onay sürecinden geçmektedir. Listeleme oluşturulduktan sonra listeleme sayfasından ürünün gönderildiğinde dair uyarı bulunmaktadır. Ürün incelendikten sonra hatalı bir durum varsa bu ekrandan kontrol edilebilir ve hatalar düzeltilip tekrar gönderilebilir. Eğer hatalı bir durum yoksa direkt olarak aktif edilecektir.

Modanisa Genel Bilgiler

Modanisa Sipariş Entegrasyonu

  • Gelen siparişler satıcılar tarafından müşterilere değil "Modanisa"ya gönderilmektedir. Siparişlerin müşteriye gönderimini modanisa yapmaktadır. Bu nedenle panel üzerinde gelen siparişlerin müşteri bilgileri sürekli "Modanisa" olarak görünecektir. 
  • Siparişler panel üzerinden onaylanabilir ve kargolanabilir.
  • Onaylama işlemi sırasında tedarik edilmeyen ürünler seçilebilir.
  • Kargolama işlemini "site siparişleri" gibi API ile yapabilir. Kargolandı bilgisi Modanisa paneline gitmez. Modanisanın böyle bir altyapısı yok. Bu nedenle siparişler onaylandıktan sonra "hazırlanıyor" adımında kalacaktır ve buradan diğer adımlara gitmesi için manuel olarak kargolamalı.
  • Satıcılar mutlaka panel üzerinden onaylamalı siparişleri.
  • Siparişlerin sisteme aktarılması için ilgili siparişteki ürünlerin API le gönderilme zorunluluğu vardır. Yani panel üzerinden gönderilmeyen(direkt modanisa paneli üzerinden oluşturulan) ürünlerin bulunduğu siparişler sisteme aktarılmaz(veya eksik aktarılır). Bu durum Modanisa altyapısı ile ilgilidir. Satıcılar bu konuyla ilgili sorun veya problemleri Modanisa ile görüşmeliler.

Modanisa Ürün Entegrasyonu

  • Kategori, özellik ve varyant eşleştirme yapısı Trendyol ve Çiçeksepetine benzemektedir.
  • Ürün listeleme işlemlerinde barkodlar ve ürün kodları benzersiz olmalıdır. Listeleme ekranında hem varyantlar için hem de ürünün kendisi için ürün kodu ve barkod girme alanları yer almaktadır. Bu bilgiler zorunludur. Ürün oluşturulduktan sonra asla güncellenmemeli. Aksi halde ürünler farklı ürünlerle çakışabilir ve yanlış fiyat/stok güncellenebilir.
  • Ürün listeleme ekranındaki "Grup Kodu" farklı renkteki ürünleri biribiriyle ilişkilendirmek içindir. Trendyoldaki "Model Kodu" mantığıyla çalışmaktadır.
  • Ürünlere HTML açıklama gönderilemez. Ürün listeleme sayfasında "ürün açıklaması" alanı bulunmaktadır. HTML olmayan bir metin girilmeli. Eğer boş gönderilirse ürünün başlığı açıklama olarak gider.
  • Marka, Kumaş, Menşei, Sezon, Renk ve Numara(veya Beden) tüm ürünler için zorunludur. Varyantlı olsa da olmasada bu bigiler Modanisa tarafından talep edilmektedir.
  • Kategori özellik eşleştirme sayfasında eğer kategoride mevcutsa "beden veya numara" bilgisi bulunmaktadır. Bu alan varyantsız ürünler için kullanılır. Bu nedenle bu alanın doldurulması gerekir.
  • Her renk için ayrı ürünler üzerinden listeleme yapılmalı ve grup kodu ile biribirlerine bağlanmalı. Her listelemede tek renk girilebiliyor.
  • Ürün listeleme ekranında varyant eşleştirme alanı yenilenmiştir. Daha sağlıklı bir eşleştirme alanı bulunmaktadır. 1. sütunda sitedeki varyantlar 2. sütunda ise modanisadaki varyantlar yer alır. Her varyant için varyant kodu ve barkodu girilebilir bu alan üzerinden.
  • Varyantlı ürünler manuel olarak listelenirken varyant eşleştirme tablosundaki "Barkod" sütununda "Rastgele" butonu bulunmaktadır. Gönderim yapmadan önce buradan rastgele barkod oluşturulabilir. 
  • "Toplu Pazaryeri İşlemleri" menüsünden toplu ürün çekme işlemleri yapılamamaktadır. Müşterinin mevcut ürünleri bulunuyorsa modanisa üzerinden kaldırmalı ve panel üzerinden gönderim yapmalıdır. Zaten API ile gönderilmeyen(direkt modanisa üzerinden oluşturulan) ürünlere API aracılığı ile işlem yapılamamaktadır. Bu ürünler API ile listelenememektedir.
  • "Toplu Pazaryeri İşlemleri" menüsünden toplu ürün gönderme işlemleri yapılabilmektedir. Kategori, özellik ve varyant eşleştirmeleri kesinlikle yapılmalıdır daha öncesinde.
  • Ürün görsel ölçüleri ölçüleri en az 800(g) x 1080(y) px ve dikey formatta olmalıdır. Eğer ürün görselleri bu boyutta değilse pazaryeri mağaza ayarlarındaki "Görsel Boyutları" sekmesinden ürün görselleri boyutlandırılabilir.
  • Ürün için listeleme oluşturulduğunda Modanisa tarafından onay sürecinden geçmektedir. Listeleme oluşturulduktan sonra listeleme sayfasından ürünün gönderildiğinde dair uyarı bulunmaktadır. Ürün incelendikten sonra hatalı bir durum varsa bu ekrandan kontrol edilebilir ve hatalar düzeltilip tekrar gönderilebilir. Eğer hatalı bir durum yoksa direkt olarak aktif edilecektir.

Verimor SMS

Merhaba,

Verimor SMS Entegrasyonunu aşağıdaki görsellerde gösterilen şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Verimor Paneli > SMS Hizmeti > Başlıklarım
  2. Verimor Paneli > SMS Hizmeti > SMS Ayarlarım
  3. E-Ticaret Yönetim Paneli > Ayarar > SMS Ayararı

Needion Entegrasyonu

Gerekli bilgiler: 

  • Mağaza Adı: Burada mağazanız için kullanacağınız etiket mağaza adını yazabilirsiniz.
  • Mağaza Durumu: Mağazanız aktif/pasif olarak ayarlamalar yapabilirsiniz.
  • Shop ID: Needion mağazanıza ait mağaza id değeridir.(Bu bilgiyi needion'dan talep edebilirsiniz).
  • Kullanıcı Adı: Needion mağazanıza giriş için kullandığınız kullanıcı adınız.(Bu bilgiyi needion'dan talep edebilirsiniz).
  • Şifre: Needion mağazanıza giriş için kullandığınız kullanıcı şifreniz.(Bu bilgiyi needion'dan talep edebilirsiniz).
  • Mağaza Adresi (URL): Bu alan sabit tüm mağazalar için https://apiservices.needion.com/ şeklinde olmalıdır.
  • Sipariş Aktarımı: Mağazanıza ait siparişlerin eticaret sisteminize aktarılması ayarıdır. Aktif/Pasif olarak ayarlamalar yapabilirsiniz.
  • Ürün Güncelleme İşlemi: Mağazanıza ait ürünlerin eticaret sisteminizden pazaryerine güncellenmesi ayarıdır. Aktif/Pasif olarak ayarlamalar yapabilirsiniz. (Bu ayar pasif duruma getirildiğinde pazaryerinde satışta olan ürünler güncellenmeyecektir. Aynı zamanda ürünler satışa açılmayacaktır.)
  • Ürün Silme İşlemi: Mağazanıza ait ürünlerin eticaret sisteminizden silindiğinde pazaryerinden de silinmesi ayarıdır. Pazaryerinden Sil/Pazaryerinden Silme olarak ayarlamalar yapabilirsiniz. (Bu ayar Pazaryerinden Silme olarak seçildiğinde, bir ürün siteden silinse bile pazaryerinden silinmeyecektir. Pazaryerinden Sil olarak seçildiğinde, ürün siteden silindiğinde ilgili pazaryerinden de silinecektir.)
  • Shop ID, Kullanıcı, Şifre, Mağaza Adresi alanları zorunludur. Bu alanları girdikten sonra Api yi test et butonu ile api bilgilerinizi test edebilirsiniz.

     
  • Ürün Yükleme:
    • Ürün aktarım işlemlerinden önce mevcut eticaret kategorileriniz ile - needion kategorilerini eşleştirmeniz gerekmektedir.
      • Bu işlem için kategori listesinde kategorinin yanında yer alan Needion ikonuna tıklayıp açılan sayfada eşleştirme yapabilirsiniz.
      • Burada Nedion a ait kategoriyi seçtiğinizde kategori altında kategoriye bağlı varyantlar listelenir.
      • Kategori eşleştirmesini kaydeddikten sonra kategori altındaki ürünlerde needion kategorisine ait varyantlar gelir.
      • Ürün eşleştirme - Ürün düzenleme sayfasına giriniz burada fiyat kargo seçeneği altında yer alan pazaryeri fiyatlarına giriniz. Bu alanda ürünün needion üzerinde yayınlanacak fiyatı görünür.
      • Ürün listesinde yer alan Needion ikonuna tıklayın Burada ürünü needion da yayınlama ayarlarınızın olduğu sayfa açılır.
      • Ürününüze ait varyantlar ile Needion'dan gelen varyant karşılıkları temsili eşleşecektir. Buradan eşleşme kontrolünü yapıp düzenlemek istediğiniz varyantları değiştirebilir ve ek fiyat belirleyebilirsiniz.
      • Kaydet aşamasında ürününüz needion'a gönderilir.

         
  • Sipariş İşlemleri:
    • Needion'dan gelen siparişler panelinize otomatik çekilir(Burada pazaryerinde sipariş geçilen ürünün sisteminizde olması şartı vardır.)
    • Bu alanda yapılan sipariş işlemleri Needion'a gönderilir.

N11 Entegrasyonu

N11.com API hesabı tanımlamak için öncelikle so.n11.com da mağaza girişi yapılmalıdır. Mağaza yönetim panelinde menünün en sağında bulunan Bilgilerim kısmında API Hesaplarına giriş yapılır.

API Hesapları bölümünde "Yeni Hesap Oluştur" düğmesine basılır. Oluşturulan API Hesabına ait API anahtar bilgisi ekranda görüntülenir. AppSecret yani şifre bilgisi de N11 de kayıtlı e-posta adresinize gönderilir. İstenildiği zaman yeni API şifresi oluşturulabilir veya API hesabı silinebilir.

Almış olduğunuz API bilgilerini Entegrasyonlar menüsü altında yer alan Pazaryeri Entegrasyonları bölümündeki N11 entegrasyon bölümünde API Key (API Anahtarı) ve API Secret (AppSecret) alanlarına kaydediniz ve N11 Entegrasyon Durumunu Aktif yapınız.

İlgili API bilgilerini e-ticaret veya pazaryeri yazılımınızda sizden istenilen N11 Entegrasyon bölümüne girerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

HepsiBurada Entegrasyonu

Destek sisteminden talep oluşturunuz

Amazon Entegrasyonu

Destek Sisteminden talep oluşturunuz.

Trendyol Entegrasyonu

Destek sisteminden talep oluşturunuz.

EPTT AVM Entegrasyonu

ePTTAvm.com mağazanız için ilgili Kategori Yöneticisi ile "API Bilgileri Talebi" konusunda iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Talebinizi iletirken mutlaka bulunması gerekenler:

  • Mağaza kullanıcı adınız,
  • Mağaza şifreniz,
  • Mağaza kodunuz,
  • Şube (Müşteri) ID'niz.

Almış olduğunuz tüm bilgileri Entegrasyonlar menüsü altındaki Pazaryeri Entegrasyonlar menüsü altında yer alan Epttavm alanına girmelisiniz.

Epttavm'de Müşteri ID bilgisine aşağıdaki gibi ulaşabilirsiniz.

Sol menüden Mağaza Yönetimi ve sonra açılan ekranda Depo Görüntüle butonuna tıklanır ve açılan popup ekranda Müşteri ID karşısında yazan XXXXXXX şeklindeki müşteri numarası kopyalanarak e-ticaret yazılımında ilgili alana yapıştırılır.

Entegrasyonlar 2

Muhasebe Entegrasyonları Paraşüt Entegrasyonu  XML İçeri Aktar  Desteklenen XML Şablonu  XML Dışarı Aktar Google Merchant XML Facebook Catalog XML Akakçe Entegrasyonu Cimri Entegrasyonu Modanisa Entegrasyonu Site Haritası XML Pazaryeri Monitörü Pazaryeri Monitörü Hata Çözümleri Hızlı Excel İşlemleri Toplu Pazaryeri İşlemleri Pazaryeri Fiyat Ayarlamaları Trendyol Ürün Çekme HepsiBurada İşlemleri PayTR Entegrasyon İyzico Entegrasyon iPara Entegrasyon

Muhasebe Entegrasyonları

Muhasebe entegrasyonu ile e-ticaret yazılımınızı ve muhasebe yazılımınızı iletişime geçirebilirsiniz.

E-Ticaret ile Muhasebe Entegrasyonu aşağıdaki gibi gerçekleşmektedir;

  • Muhasebede oluşturulan stok kartlarının e-ticaret sistemine aktarılması,
  • E-Ticaret ve Pazaryerlerinden gelen siparişler için Muhasebe yazılımında cari kartı / fatura oluşturulması.

Bu işlemler dışında özelleştirilmiş diğer işlem talepleriniz için destek ekibimizden bilgi isteyebilirsiniz.

Paraşüt Entegrasyonu 

Yönetim Paneliniz > Entegrasyonlar > Muhasebe Entegrasyonları > Parasut.com alanına aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerekli bilgileri yazabilirsiniz.

  • Firma ID: Parasut.com'a giriş yapınca adres çubuğunda uygulama.parasut.com/XXXXXX/ şeklindeki URL adresinde XXXXXX şeklinde belirtilen alan ID'dir. Bu ID'yi yazmanız gerekir.
  • Client ID ve Client Secret bölümleri için Parasut destek ekibinden hesabınıza ait API bilgilerini talep etmelisiniz.
  • E-posta ve Şifre bölümü ise parasut.com'a giriş yaptığınız e-mail ve şifreinizdir.
  • NOT: Parasut.com entegrasyonu ücretlidir. Bu sebeple ilgili entegrasyonun sağlanması için sipariş ekibimiz ile görüşmelisiniz.

Parasut.com API bilgilerinizi Parasut.com destek ekibi ile iletişime geçerek talep etmelisiniz.

XML İçeri Aktar 

Entegrasyonlar > XML İçeri Aktar bölümünden yükleme işlemi yapılabilir.

Bunun için Yeni Veri butonuna tıklayın ve sonrasında Format bölümünden Excel seçin. Sonra Dosya Tipi alanından eğer Excel dosyasını Bilgisayardan yükleyecekseniz Bilgisayardan seçimi yapın. Eğer URL (bağlantı) şeklinde farklı bir web sitesinden canlı Excel kullanılacaksa;

Dosya Tipi alanından Dosya Linki seçeneğini seçin ve açılan kutuya Excel bağlantınıza ait url adresini yazınız.

Biz Dosya Linki ile ürün çekme işlemini örnekleyeceğiz. Dosya Tipi alanından yapılacak seçim haricinde sonradan yapacağımız tüm işlemler aynı şekilde uygulanacaktır.

Şimdi Dosya Linki seçimini yapın ve sağ kısımda yer alan Dosya Linki adındaki boş kutuya Excel veya XML dosyanıza ait bağlantıyı ilgili kutuya yapıştırınız.

Daha sonra Dosya Etiketleri alanından Excel veya XML dosyanızdaki dosya etiketleri ile ilgili alanları seçiniz. Burada önemli olan 2 husus vardır.

1. si kategorilerin dosya etiketlerini seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey eğer XML veya Excel dosyasında 2 adet kategori etiketi var ise bu alanda Ana Kategori etiketi alanı boş bırakılarak Üst Kategori ve Kategori etiketleri için karşılık seçilir. Eğer Excel veya XML dosyanızda 1 adet kategori etiketi var ise ilgili etiketlerden Ana Kategori ve Üst Kategori alanları boş bırakılarak XML veya Excel üzerinden gelen 1 adet kategori etiketi Kategori alanının karşılığı olarak seçilir.

2. si ise Kategori Eşleştirme sekmesinde XML veya Excel üzerindeki kategorilerin e-ticaret sitenize çekilip çekilmemesi ile ilgilidir.

Eğer XML veya Excel dosyasından ürün çekerken aynı zamanda kategorileride çekmek isterseniz uygulamanız gereken işlem Ayarlar sekmesi altında yer alan Kategorileri Ekle seçeneğini seçmeniz ve Kategori Eşleştirme sekmesine gelerek tüm kategorileri aktif hale getirmeniz gerekir.

Eğer XML veya Excel dosyanızdan ürün çekerken kategorileri çekmek istemiyor ve kendi kategori ağacınızı kullanmak istiyorsanız Ayarlar sekmesinde yer alan Kategorileri Ekle seçeneğinin pasif olduğundan emin olunuz. Daha sonra Kategorileri Eşleştirme sekmesinde yer alan kategorilerin karşılarında yer alan kutularda XML veya Excel dosyasından (sol kısımda) gelen kategorilerin altındaki ürünlerin sitenizdeki hangi kategorilerin altına aktarılmasını istediğinizi seçip ilgili kategorileri aktif edip kaydetmeniz gerekir.

Eğer Excel dosyasındaki kategorilerin eklenmesini istemiyorsanız Ayarlar sekmesinde Kategori Ekle seçeneğini aktif etmeyin veKategori Eşleştirme sayfasından altındaki ürünlerin çekilmesini istediğiniz tüm kategorilerin Durumunu aktif yapınız ve Kategoriler için daha önceden eklediğiniz kategori karşılıklarını seçiniz. Tüm kategorileri aktif hale getirerek kaydettikten sonra Ayarlar sekmesi altında yer alan Ürünleri Aktarmaya Başla butonuna tıklayarak ürünleri çekebilirsiniz.

Dilerseniz Kategori Eşleştirme sayfasında kategori karşılıkları seçmeden sadece tüm kategorileri aktif edip, Ayarlar sekmesinden Kategorileri Ekle seçeneğini aktif ederek Excel üzerindeki tüm kategorilerin sitenize otomatik eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Ürünleriniz sisteme eklendikten sonra Ayarlar sekmesinden Kategorileri Ekle, Bilgileri Güncelle, Resimleri Güncelle seçeneklerini pasif hale getirerek Zamanlama bölümünden Eğer XML veya Excel’den stok ve fiyat bilgisi sürekli olarak çekilecekse zamanlama ayarı seçmeniz gerekmektedir. İlgili alanda seçilen zaman periyodlarına göre sistem Excel üzerindeki güncel stok verilerini sisteme çekecektir.

XML veya Excel ile ürün çekerken kullanabileceğiniz diğer ayarlar ise;

Kâr Oranları bölümünde yer alan 4 adet bölümde aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Sabit Kâr Oranları belirleyerek XML veya Excel dosyasından çekilen ürünlerinizin ilgili dosyadaki fiyatlarına ürünlerin çekilmesi ve sisteme eklenmesi aşamasında kâr marjı girebilirsiniz.

Bunun için hem site hemde pazaryeri entegrasyonlarında ayrı ayrı alanlar mevcuttur.

Örneğin Site Kâr Oranı bölümüne gireceğiniz 30 değeri ile Xml veya Excel dosyanızdan ürünler çekilirken tüm ürünlerin e-ticaret sitenizdeki satış fiyat etiketi alanında yer alan satış fiyatlarına %30 oranında kâr eklenerek sitenize eklenecektir.

Örneğin Pazaryeri Kâr Oranı bölümüne gireceğiniz 20 değeri ile Xml veya Excel dosyanızdan ürünler çekilirken tüm ürünlerin e-ticaret sitenizdeki satış fiyat etiketi alanında yer alan satış fiyatlarına %20 oranında kâr eklenerek sitenize eklenecektir.

Örneğin Sabit Kâr Ekle bölümüne gireceğiniz 40 değeri ile Xml veya Excel dosyanızdan ürünler çekilirken tüm ürünlerin e-ticaret sitenizdeki satış fiyat etiketi alanında yer alan satış fiyatlarına artı 40 Türk Lirası kâr eklenerek sitenize eklenecektir.

Alt kısımda yer alan Fiyat Aralığına Göre Kâr Oranları bölümlerinde ise örneğin Excel veya XML dosyanızdaki fiyatı 10 – 50 TL aralığında ise açılır menüden seçeceğiniz Yüzde % seçimi ile kutuya gireceğiniz 5 oranı sayesinde fiyatı 10 ile 50 TL arasında olan ürünlerinize %5 kâr marjı girecektir. Eğer ilgili alanda Tutar (TRY) seçimi yaparsanız fiyatı 10 – 50 TL arasında olan ürünler için kutuya 15 yazdığınız taktirde fiyatı 10 – 50 TL arasındaki ürünlere +15 TL ekleyecektir. Yani XML’deki fiyatı 10 TL olan bir ürün sitenizde veya pazaryerinizde 25 TL olacaktır.

Ürün Filtreleme sekmesinde ise XML veya Excel dosyanızdaki ürünlere ait fiyat, stok ve desi aralıklarına göre XML veya Excel dosyanızdan hangi ürünlerin çekilmesini istiyorsanız bu aralıkları belirleyebilir ve sadece o aralıklarda kalan ürünlerin çekilmesini sağlayabilirsiniz.

Desteklenen XML Şablonu 

Entegrasyonlar > XML İçeri Aktar bölümünden yükleme işlemi yapılabilir.

Bunun için Yeni Veri butonuna tıklayın ve sonrasında Format bölümünden Excel seçin. Sonra Dosya Tipi alanından eğer Excel dosyasını Bilgisayardan yükleyecekseniz Bilgisayardan seçimi yapın. Eğer URL (bağlantı) şeklinde farklı bir web sitesinden canlı Excel kullanılacaksa;

Dosya Tipi alanından Dosya Linki seçeneğini seçin ve açılan kutuya Excel bağlantınıza ait url adresini yazınız.

Biz Dosya Linki ile ürün çekme işlemini örnekleyeceğiz. Dosya Tipi alanından yapılacak seçim haricinde sonradan yapacağımız tüm işlemler aynı şekilde uygulanacaktır.

Şimdi Dosya Linki seçimini yapın ve sağ kısımda yer alan Dosya Linki adındaki boş kutuya Excel veya XML dosyanıza ait bağlantıyı ilgili kutuya yapıştırınız.

Daha sonra Dosya Etiketleri alanından Excel veya XML dosyanızdaki dosya etiketleri ile ilgili alanları seçiniz. Burada önemli olan 2 husus vardır.

1. si kategorilerin dosya etiketlerini seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey eğer XML veya Excel dosyasında 2 adet kategori etiketi var ise bu alanda Ana Kategori etiketi alanı boş bırakılarak Üst Kategori ve Kategori etiketleri için karşılık seçilir. Eğer Excel veya XML dosyanızda 1 adet kategori etiketi var ise ilgili etiketlerden Ana Kategori ve Üst Kategori alanları boş bırakılarak XML veya Excel üzerinden gelen 1 adet kategori etiketi Kategori alanının karşılığı olarak seçilir.

2. si ise Kategori Eşleştirme sekmesinde XML veya Excel üzerindeki kategorilerin e-ticaret sitenize çekilip çekilmemesi ile ilgilidir.

Eğer XML veya Excel dosyasından ürün çekerken aynı zamanda kategorileride çekmek isterseniz uygulamanız gereken işlem Ayarlar sekmesi altında yer alan Kategorileri Ekle seçeneğini seçmeniz ve Kategori Eşleştirme sekmesine gelerek tüm kategorileri aktif hale getirmeniz gerekir.

Eğer XML veya Excel dosyanızdan ürün çekerken kategorileri çekmek istemiyor ve kendi kategori ağacınızı kullanmak istiyorsanız Ayarlar sekmesinde yer alan Kategorileri Ekle seçeneğinin pasif olduğundan emin olunuz. Daha sonra Kategorileri Eşleştirme sekmesinde yer alan kategorilerin karşılarında yer alan kutularda XML veya Excel dosyasından (sol kısımda) gelen kategorilerin altındaki ürünlerin sitenizdeki hangi kategorilerin altına aktarılmasını istediğinizi seçip ilgili kategorileri aktif edip kaydetmeniz gerekir.

Eğer Excel dosyasındaki kategorilerin eklenmesini istemiyorsanız Ayarlar sekmesinde Kategori Ekle seçeneğini aktif etmeyin veKategori Eşleştirme sayfasından altındaki ürünlerin çekilmesini istediğiniz tüm kategorilerin Durumunu aktif yapınız ve Kategoriler için daha önceden eklediğiniz kategori karşılıklarını seçiniz. Tüm kategorileri aktif hale getirerek kaydettikten sonra Ayarlar sekmesi altında yer alan Ürünleri Aktarmaya Başla butonuna tıklayarak ürünleri çekebilirsiniz.

Dilerseniz Kategori Eşleştirme sayfasında kategori karşılıkları seçmeden sadece tüm kategorileri aktif edip, Ayarlar sekmesinden Kategorileri Ekle seçeneğini aktif ederek Excel üzerindeki tüm kategorilerin sitenize otomatik eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Ürünleriniz sisteme eklendikten sonra Ayarlar sekmesinden Kategorileri Ekle, Bilgileri Güncelle, Resimleri Güncelle seçeneklerini pasif hale getirerek Zamanlama bölümünden Eğer XML veya Excel’den stok ve fiyat bilgisi sürekli olarak çekilecekse zamanlama ayarı seçmeniz gerekmektedir. İlgili alanda seçilen zaman periyodlarına göre sistem Excel üzerindeki güncel stok verilerini sisteme çekecektir.

XML veya Excel ile ürün çekerken kullanabileceğiniz diğer ayarlar ise;

Kâr Oranları bölümünde yer alan 4 adet bölümde aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Sabit Kâr Oranları belirleyerek XML veya Excel dosyasından çekilen ürünlerinizin ilgili dosyadaki fiyatlarına ürünlerin çekilmesi ve sisteme eklenmesi aşamasında kâr marjı girebilirsiniz.

Bunun için hem site hemde pazaryeri entegrasyonlarında ayrı ayrı alanlar mevcuttur.

Örneğin Site Kâr Oranı bölümüne gireceğiniz 30 değeri ile Xml veya Excel dosyanızdan ürünler çekilirken tüm ürünlerin e-ticaret sitenizdeki satış fiyat etiketi alanında yer alan satış fiyatlarına %30 oranında kâr eklenerek sitenize eklenecektir.

Örneğin Pazaryeri Kâr Oranı bölümüne gireceğiniz 20 değeri ile Xml veya Excel dosyanızdan ürünler çekilirken tüm ürünlerin e-ticaret sitenizdeki satış fiyat etiketi alanında yer alan satış fiyatlarına %20 oranında kâr eklenerek sitenize eklenecektir.

Örneğin Sabit Kâr Ekle bölümüne gireceğiniz 40 değeri ile Xml veya Excel dosyanızdan ürünler çekilirken tüm ürünlerin e-ticaret sitenizdeki satış fiyat etiketi alanında yer alan satış fiyatlarına artı 40 Türk Lirası kâr eklenerek sitenize eklenecektir.

Alt kısımda yer alan Fiyat Aralığına Göre Kâr Oranları bölümlerinde ise örneğin Excel veya XML dosyanızdaki fiyatı 10 – 50 TL aralığında ise açılır menüden seçeceğiniz Yüzde % seçimi ile kutuya gireceğiniz 5 oranı sayesinde fiyatı 10 ile 50 TL arasında olan ürünlerinize %5 kâr marjı girecektir. Eğer ilgili alanda Tutar (TRY) seçimi yaparsanız fiyatı 10 – 50 TL arasında olan ürünler için kutuya 15 yazdığınız taktirde fiyatı 10 – 50 TL arasındaki ürünlere +15 TL ekleyecektir. Yani XML’deki fiyatı 10 TL olan bir ürün sitenizde veya pazaryerinizde 25 TL olacaktır.

Ürün Filtreleme sekmesinde ise XML veya Excel dosyanızdaki ürünlere ait fiyat, stok ve desi aralıklarına göre XML veya Excel dosyanızdan hangi ürünlerin çekilmesini istiyorsanız bu aralıkları belirleyebilir ve sadece o aralıklarda kalan ürünlerin çekilmesini sağlayabilirsiniz.

XML Dışarı Aktar

Siteniz için çeşitli platformlarda kullanabileceğiniz XML içeriklerine ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.

Bu alandan alacağınız XML içerikleri sabittir ve kesinlikle müşteri taleplerine göre değişiklik sağlanmaz. İlgili platformlar ile uyumlulukları kontrol edilmiştir ve sorunsuzdur.

Standart XML

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan XML Dışarı Aktar menüsüne giriş yapıyoruz.Karşımıza gelen ekranda Yeni Veri butonuna tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Ad bölümüne hatırlatıcı bir isim giriyoruz. Format bölümünde XML seçeneğini seçiyoruz.
  • Komisyon Oranı bölümünde ürünlerimizin fiyatı Akakçe reklamı verirken aynı olması için ilgili kutuya (%0) yüzde sıfır yazıyoruz. Bu sayede ürünlerimiz Standart XML şeklinde aktarılırken sitemizdeki aynı fiyat ile aktarılacaktır.
  • Sonraki adımda hangi kategori, ürün kaynağı ve markalardaki ürünlerin aktarılmasını istiyorsak bunları seçiyoruz. Bu alanda yaptığımız seçimlere bağlı olarak ilgili kategori ve markaların altındaki ürünler XML içerisinde aktarılacaktır.
  • Ürün Başlıkları ve Ürün Açıklamaları alanında ilgili ürün detaylarının içeriklerinin büyük veya küçük harfler ile mi aktarılacağını seçerek Kaydet diyoruz.
  • Kaydet butonuna tıkladıktan sonra üst kısımda bize XML Linki verilecektir. İlgili bağlantıyı kopyalayarak Akakçe’ye yükleyebiliriz. Dilerseniz ilgili XML dosyasını İndir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Google Merchant XML

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan XML Dışarı Aktar menüsüne giriş yapıyoruz.Karşımıza gelen ekranda Yeni Veri butonuna tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Ad bölümüne hatırlatıcı bir isim giriyoruz. Format bölümünde Google Merchant seçeneğini seçiyoruz.
  • Komisyon Oranı bölümünde ürünlerimizin fiyatı Google Ads (Merchant) reklamı verirken aynı olması için ilgili kutuya (%0) yüzde sıfır yazıyoruz. Bu sayede ürünlerimiz Google Merchant’a aktarılırken sitemizdeki aynı fiyat ile aktarılacaktır.
  • Sonraki adımda hangi kategori, ürün kaynağı ve markalardaki ürünlerin aktarılmasını istiyorsak bunları seçiyoruz. Bu alanda yaptığımız seçimlere bağlı olarak ilgili kategori ve markaların altındaki ürünler XML içerisinde aktarılacaktır.
  • Ürün Başlıkları ve Ürün Açıklamaları alanında ilgili ürün detaylarının içeriklerinin büyük veya küçük harfler ile mi aktarılacağını seçerek Kaydet diyoruz.
  • Kaydet butonuna tıkladıktan sonra üst kısımda bize XML Linki verilecektir. İlgili bağlantıyı kopyalayarak Google Ads (Merchant) ‘e yükleyebiliriz. Dilerseniz ilgili XML dosyasını İndir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Facebook Catalog XML

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan XML Dışarı Aktar menüsüne giriş yapıyoruz.Karşımıza gelen ekranda Yeni Veri butonuna tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Ad bölümüne hatırlatıcı bir isim giriyoruz. Format bölümünde Facebook Ads (Catalog) seçeneğini seçiyoruz.
  • Komisyon Oranı bölümünde ürünlerimizin fiyatı Facebook Ads (Catalog) reklamı verirken aynı olması için ilgili kutuya (%0) yüzde sıfır yazıyoruz. Bu sayede ürünlerimiz Facebook Ads (Catalog) ’a aktarılırken sitemizdeki aynı fiyat ile aktarılacaktır.
  • Sonraki adımda hangi kategori, ürün kaynağı ve markalardaki ürünlerin aktarılmasını istiyorsak bunları seçiyoruz. Bu alanda yaptığımız seçimlere bağlı olarak ilgili kategori ve markaların altındaki ürünler XML içerisinde aktarılacaktır.
  • Ürün Başlıkları ve Ürün Açıklamaları alanında ilgili ürün detaylarının içeriklerinin büyük veya küçük harfler ile mi aktarılacağını seçerek Kaydet diyoruz.
  • Kaydet butonuna tıkladıktan sonra üst kısımda bize XML Linki verilecektir. İlgili bağlantıyı kopyalayarak Facebook Ads (Catalog) ‘e yükleyebiliriz. Dilerseniz ilgili XML dosyasını İndir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Akakçe Entegrasyonu

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan XML Dışarı Aktar menüsüne giriş yapıyoruz.Karşımıza gelen ekranda Yeni Veri butonuna tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Ad bölümüne hatırlatıcı bir isim giriyoruz. Format bölümünde Akakçe seçeneğini seçiyoruz.
  • Komisyon Oranı bölümünde ürünlerimizin fiyatı Akakçe reklamı verirken aynı olması için ilgili kutuya (%0) yüzde sıfır yazıyoruz. Bu sayede ürünlerimiz Akakçe’ye aktarılırken sitemizdeki aynı fiyat ile aktarılacaktır.
  • Sonraki adımda hangi kategori, ürün kaynağı ve markalardaki ürünlerin aktarılmasını istiyorsak bunları seçiyoruz. Bu alanda yaptığımız seçimlere bağlı olarak ilgili kategori ve markaların altındaki ürünler XML içerisinde aktarılacaktır.
  • Ürün Başlıkları ve Ürün Açıklamaları alanında ilgili ürün detaylarının içeriklerinin büyük veya küçük harfler ile mi aktarılacağını seçerek Kaydet diyoruz.
  • Kaydet butonuna tıkladıktan sonra üst kısımda bize XML Linki verilecektir. İlgili bağlantıyı kopyalayarak Akakçe’ye yükleyebiliriz. Dilerseniz ilgili XML dosyasını İndir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Cimri Entegrasyonu

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan XML Dışarı Aktar menüsüne giriş yapıyoruz.Karşımıza gelen ekranda Yeni Veri butonuna tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Ad bölümüne hatırlatıcı bir isim giriyoruz. Format bölümünde Cimri seçeneğini seçiyoruz.
  • Komisyon Oranı bölümünde ürünlerimizin fiyatı Akakçe reklamı verirken aynı olması için ilgili kutuya (%0) yüzde sıfır yazıyoruz. Bu sayede ürünlerimiz Cimri'ye aktarılırken sitemizdeki aynı fiyat ile aktarılacaktır.
  • Sonraki adımda hangi kategori, ürün kaynağı ve markalardaki ürünlerin aktarılmasını istiyorsak bunları seçiyoruz. Bu alanda yaptığımız seçimlere bağlı olarak ilgili kategori ve markaların altındaki ürünler XML içerisinde aktarılacaktır.
  • Ürün Başlıkları ve Ürün Açıklamaları alanında ilgili ürün detaylarının içeriklerinin büyük veya küçük harfler ile mi aktarılacağını seçerek Kaydet diyoruz.
  • Kaydet butonuna tıkladıktan sonra üst kısımda bize XML Linki verilecektir. İlgili bağlantıyı kopyalayarak Akakçe’ye yükleyebiliriz. Dilerseniz ilgili XML dosyasını İndir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Modanisa Entegrasyonu

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan XML Dışarı Aktar menüsüne giriş yapıyoruz.Karşımıza gelen ekranda Yeni Veri butonuna tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Ad bölümüne hatırlatıcı bir isim giriyoruz. Format bölümünde ModaNisa seçeneğini seçiyoruz.
  • Komisyon Oranı bölümünde ürünlerimizin fiyatı Akakçe reklamı verirken aynı olması için ilgili kutuya (%0) yüzde sıfır yazıyoruz. Bu sayede ürünlerimiz Cimri'ye aktarılırken sitemizdeki aynı fiyat ile aktarılacaktır.
  • Sonraki adımda hangi kategori, ürün kaynağı ve markalardaki ürünlerin aktarılmasını istiyorsak bunları seçiyoruz. Bu alanda yaptığımız seçimlere bağlı olarak ilgili kategori ve markaların altındaki ürünler XML içerisinde aktarılacaktır.
  • Ürün Başlıkları ve Ürün Açıklamaları alanında ilgili ürün detaylarının içeriklerinin büyük veya küçük harfler ile mi aktarılacağını seçerek Kaydet diyoruz.
  • Kaydet butonuna tıkladıktan sonra üst kısımda bize XML Linki verilecektir. İlgili bağlantıyı kopyalayarak Akakçe’ye yükleyebiliriz. Dilerseniz ilgili XML dosyasını İndir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Site Haritası XML

Sitenize ait site haritasını ilgili sayfada sol kısımda yer alan Hazır XML Çıktıları alanında bulabilirsiniz.

Sitemap'e ait linke sağ tıklayarak bağlantıyı konumunu kopyalayabilirsiniz.

Pazaryeri Monitörü

Entegrasyonlar > Pazaryeri Monitörü özelliği sayesinde e-ticaret panelinizde bulunan ürünleri pazaryerlerine aktarırken karşılaştığınız hataları görebilir ve satışa sunulacak/güncellenecek ürünlerin takibini bu ekran üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Üst kısımdaki görselde gördüğünüz gibi ürün gönderiminde karşılaşılan hata belirtilmiştir. Buradaki hataları kontrol ederek ürün ve entegrasyon ayarlamalarımızda gerekli değişiklikleri sağlamamız gerekir. İlgili alandaki hata mesajları doğrudan pazaryerlerinden (n11, gittigidiyor, hepsiburada, amazon, epttavm) gelmektedir. Bu sebeple ilgili hatalar için hesabınız ile ilgili olan hata mesajlarında ilgili pazaryerlerinin satıcı destek ekipleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Pazaryeri Monitörü Hata Çözümleri

Pazaryeri monitöründe almış olduğunuz bazı hata mesajları ile ilgili çözümlere ulaşabilirsiniz.

  • N11 Hataları
  • Gittigidiyor Hataları
  • Trendyol Hataları
  • Epttavm Hataları

Yer almayan hata mesajları ve çözümleri için tarafımıza destek sistemi üzerinden bilet açarak bilgi alabilirsiniz.

Hızlı Excel İşlemleri

Yönetim panelinizde Entegrasyonlar menüsü altında yer alan Hızlı Excel İşlemleri menüsüne giriş yapıyoruz.

Açılan sayfada sol kısımda yer alan Kategori ve Marka alanlarından indireceğimiz excel dosyasında hangi ürünlerin yer almasını istiyorsak buna göre filtrelememizi seçiyoruz. Biz bütün ürünler için bir dosya oluşturmayı örneklendireceğiz. Siz dilerseniz kendinize göre bazı kategori ve markaları seçerek sadece o ürünler için güncelleme yapabilirsiniz.

İlgili alanları seçtikten sonra indireceğimiz excel dosyasında Marka bilgileri yer alsın istiyorsak Marka Bilgisi seçeneğini aktif hale getirip İndir butonuna tıklıyoruz. Marka bilgisi alanını seçmek excel dosyasının boyutunu arttıracağı için tekrar yükleme yaparken biraz daha yavaş yüklenmesine sebep olabilir.

İndirilen excel dosyasını Microsoft Office Excel programı ile açıyoruz.

İlgili excel dosyasında Ürün Kodu alanında bir değişiklik yapmadan diğer alanlarda çeşitli güncellemeler yapabilirsiniz. İşleminiz bittikten sonra excel dosyasını kaydediniz.

Kaydetmiş olduğunuz excel dosyasını Entegrasyonlar menüsü altında yer alan Hızlı Excel İşlemleri menüsüne girince açılan ekranda sağ kısımda Excel İçeri Aktar bölümünden dosyayı seçip Yükle butonuna tıkladığınızda yükleyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken yükle butonu üstünde yer alan Fiyat Ondalık Gösterimi alanından excel dosyanızda fiyatlarda kuruşları ayırırken noktamı yoksa virgül mü kullandığınızı seçmeniz gerekmektedir. İlgili excel dosyasında fiyatlarda sadece nokta veya virgül kullanarak kuruşlar yazılabilir. Her ikisi birlikte karışık olarak kullanılırsa hata alırsınız ve fiyatlarınız yanlış güncellenebilir. Bu seçimide yaptıktan sonra Yükle butonuna tıklayın ve dosyanızı yükleme işlemini tamamlamış oldunuz.

Toplu Pazaryeri İşlemleri

Bu işlemi yapmadan önce aşağıdaki işlemleri yaptığınızdan emin olunuz.

  • API Entegrasyonu,
  • Kategori Eşleştirmesi, 

Ürünlerinizi pazaryerlerinde satışa sunmak için aşağıdaki işlemi yapmanız gerekir;

Entegrasyonlar > Toplu Pazaryeri İşlemleri > Yeni İşlem alanından her pazaryeri için ayrı ayrı Yeni İşlem diyerek yeni emirler oluşturmanız gerekir.

Karşınıza gelen ekranda; Ad bölümüne herhangi bir hatırlatıcı isim girebilirsiniz.

Pazaryeri ve Mağaza bölümlerinden hangi pazaryerine ve hangi mağazanıza ürünlerin aktarılmasını istiyorsanız ilgili mağazaları seçiniz.

İşlem bölümünden Ürün Gönderme işlem tipini seçiniz.

Zamanlama bölümü Hiçbir Zaman olarak kalsın. Bunu ürünleri gönderme işlemi tamamladıktan sonra otomatik çalışması için Günde 1 Kez şeklinde seçeceğiz. Dilerseniz siz diğer zaman aralıklarınıda seçebilirsiniz.

Kategori, Ürün Kaynağı ve Markalar bölümünden hangi kategori, xml veya excel dosyaı ve hangi markaların seçtiğimiz pazaryerinde satılmasını istiyorsak buna uygun kategor, marka ve xml’leri seçiyoruz.

Müşterilerimiz en çok bu bölümde Kategoriler ve Markalar için Tümünü Gönder seçimi yapmakta ve Ürün Kaynağı bölümü içinde tümünü seç diyerek tüm xml ve excel dosyalarındaki ürünleri aktarmaktadır. Alt kısımlarda yer alan diğer Pasif ürünlerin ve Stokta olmayan ürünlerin aktarılması ile ilgili alanları kendi tercihimize göre seçiyoruz.

Örnek N11.com için:
 

N11’e uygun anlatım:

Hazırlık Süresi alanı N11.com için mağaza kalitenize bağlı olarak 1 günden başlayarak artarak devam edebilir. Yeni açılmış bir n11.com mağazanız var ise başlangıçta bu değer 2 olarak belirlenecektir. Mağazanızın kalite puanı düşerse eğer n11.com bu süreyi zaman içersinde arttırarak 3 veya daha fazla yapabilir. Bu tamamen n11.com tarafından uygulanmaktadır.

Teslimat Şablonu alanından N11.com satıcı mağazanız üzerinden eklemiş olduğunuz teslimat kargo şablonunuzu seçmeniz gerekir. İlgili alanda teslimat kargo şablonu seçimi göremiyorsanız n11.com satıcı panelinize girerek ekleyiniz. Teslimat şablonu eklendikten sonra ortalama 10 dk içerisinde sistemimiz tarafından algılanır ve ilgili alandan sayfayı yenileyerek seçebilirsiniz.

Yeni İşlem butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda Ürün Gönderme işlem emirleri oluşturmanız gerekiyor.

UYARILAR:

  • Bu işlemi yaparken N11 için hazırlık süresini mağaza puanınıza bağlı olarak 2 gün veya 3 gün olarak yazılmalıdır.
  • Epttavm ürün gönderirken desi alanı min. 1 olmalıdır.
  • Zamanlama bölümünden "günde 1 kere" seçimi yaparsanız eğer sistem ilerleyen süreçte yeni eklediğiniz ürünleri de kontrol ederek pazaryerlerinde satışa gönderir.
  • Ürünlerinizi toplu olarak pazaryerlerine aktarabilmek için Kategorilerinizin ilgili pazaryerleri ile eşleştirilmiş olması gerekmektedir. Sistem eşleştirilmesi yapılmamış kategorilerin altındaki ürünleri pazaryerlerine aktarmayacaktır. Yalnızca kategorisi eşleştirilmiş ürünler pazaryerlerine aktarılacaktır.

Toplu ürün gönderimini desteklediğimiz diğer pazaryerleri içinde benzer şekilde işlem sağlayabilirsiniz.
 

 

TOPLU ÜRÜN ÇEKME

Ürünlerinizi pazaryerlerinde satışa sunmak için aşağıdaki işlemi yapmanız gerekir;

Entegrasyonlar > Toplu Pazaryeri İşlemleri > Yeni İşlem alanından her pazaryeri için ayrı ayrı Yeni İşlem diyerek yeni emirler oluşturmanız gerekir.

Karşınıza gelen ekranda;

Ad bölümüne herhangi bir hatırlatıcı isim girebilirsiniz.

Pazaryeri ve Mağaza bölümlerinden hangi pazaryerine ve hangi mağazanıza ürünlerin aktarılmasını istiyorsanız ilgili mağazaları seçiniz.

İşlem bölümünden Ürün Çekme işlem tipini seçiniz.

Zamanlama bölümü Hiçbir Zaman olarak kalsın.

Varsayılan KDV Oranı bölümüne ürünler sisteme eklenirken kdv oranı olarak %18 oranında kdv uygulansın isterseniz 0.18 yazın, %8 oranında kdv uygulansın isterseniz 0.08 yazın.

Sonrasında ilgili ekrandaki Kaydet butonuna tıklayarak işlem emrini kaydedin. Kaydettikten sonra ekranın üst kısmında görünecek olan Ürünleri Aktarmaya Başla butonuna tıklayarak ürünlerinizi ilgili pazaryerinden çekebilirsiniz.

 

ÖNEMLİ UYARI:

Toplu olarak ürünleri listeleme işlemi başlattığınız zaman bu işlem tüm ürünleri %100 listeleyecektir şeklinde bir kesinlik yoktur. Bu durum tüm pazaryerleri için değişiklik gösterebilmektedir. Ürün verilerinizdeki bir eksiklik ve/veya çeşitli hatalar sebebi ile pazaryeri firmaları ürünlerinizin listelenmesine izin vermeyebilir.

Bu gibi durumlarda Entegrasyonlar > Pazaryeri Monitörü sayfasından ürünleriniz için hata mesajı alınmış ise bu hata mesajlarına göre ürünlerinizde gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekebilir veya her pazaryeri firması ürün listeleme işlemi esnasında sizden ürüne ait kategorilere göre değişen özellik seçimleri isteyebilir. Bu gibi durumlarda ürünleri tekli olarak listelemeniz gerekir ve ürünleri pazaryerlerinde listeleme ekranlarında yer alan özellik seçimlerini doğru ve eksiksiz bir şekilde yapmanız gerekebilir.

Trendyol.com entegrasyonu için ürün çekme işlemi çeşitli farklılıklar içermektedir. Bu sebeple Trendyol Ürün Çekme dökümanını detaylı inceleyerek işlem yapınız.

Pazaryeri Fiyat Ayarlamaları

BASİT PAZARYERİ KÂR MARJI BELİRLEME

Eğer her pazaryeri için ayrı ayrı yüzde/sabit tutar şeklinde özel kâr marjları girebilmek istiyorsanız bu işlemi Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları sayfasından yapabilirsiniz.

Pazaryeri Entegrasyonları alanından girmiş olduğunuz özel kâr marjları paneldeki ürün fiyatlarını değiştirmez. Yalnızca ürünler ilgili platformlarda satışa sunulurken mevcut satış fiyatlarının üzerine belirlediğiniz oranda kâr marjı eklenerek pazaryerindeki satış fiyatı oluşur.

Bu işlemi uygulamanız halinde e-ticaret panelinizdeki ürün satış fiyatı ile ürünün satıldığı pazaryerindeki ürün satış fiyatı arasında belirlediğiniz orandaki kâr marjları kadar fark olacaktır.

Bu işlemi XML kullanıyorsanız ve her pazaryerine ayrı ayrı kâr marjı girebilmek istiyorsanız kullanabilirsiniz. Önce XML üzerinde eğer belirlediyseniz ürün kâr oranları ile ürün satış fiyatınızın panelinizde görüneceği fiyat belirlenecektir, sonrasında ürünü pazaryerine aktarırken Pazaryeri Entegrasyon alanından pazaryerlerine özel girmiş olduğunuz kâr marjları ürün fiyatına arkaplanda eklenerek pazaryerindeki ürün satış fiyatınızı oluşturacaktır.

Bu işleme ait örneği XML ve Pazaryeri Fiyat Örneği isimli sayfanın altında yer alan başlıktan görebilirsiniz.

* Kâr marjı hesaplamalarında kullanılan fiyat etiketi ürün Satış Fiyatı etiketidir.

 

TOPLU FİYAT AYARLAMALARI (MANUEL EKLENEN ÜRÜNLER veya XML FİYAT GÜNCELLEMESİ KAPATILAN ÜRÜNLER İÇİN)

Eğer ürünlerinize pazaryerlerine göre anlık olarak toplu fiyat değişimleri uygulamak istiyorsanız Ürünler > Toplu Ürün İşlemleri sayfasında yer alan yapılacak işlem menüsünde "fiyat" şeklinde arama yaparak her pazaryeri için ayrı ayrı fiyat güncellemeleri yapabileceğiniz seçenekleri görebilirsiniz.

Bu işlemi yapmanız halinde fiyatlar paneldeki ürün fiyatlarına anlık olarak yansır ve güncelleme için pazaryerlerine istek gönderilir. Bu tarz topu işlemlerin pazaryerlerine uygulanması biraz zaman alabilir. Bu gibi durumlarda güncelleme sürecini Pazaryeri Monitöründen takip edebilirsiniz.

Kullanmakta olduğunuz bir XML varsa ve bu işlemi uygularsanız XML'iniz güncellediği zaman gerçekleştirmiş olduğunuz işlem eğer XML'de fiyat güncelleme özelliği kapalı değilse kaybolacaktır. Eğer bu alanı kullanmak istiyorsanız XML'de fiyat güncellemeyi kapatmanız gerekmektedir.

* Kâr marjı hesaplamalarında kullanılan fiyat etiketi ürün Satış Fiyatı etiketidir.

XML İLE KÂR ORANLARI

Eğer sisteminizde XML kullanıyorsanız ürünleriniz XML ile çekiliyorsa XML ayarlarında yer alan Kâr Oranları sekmesinden XML'deki ürün satış fiyatı ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Bu işlem şu şekilde çalışmaktadır;

  1. XML'deki ürün satış fiyatı diyelim ki 100 TL.
  2. XML kâr oranları sayfasından 100 TL fiyat aralığı için %20 kâr marjı oluşturdunuz diyelim.
  3. XML'den ürün çekilirken 100 TL + %20 kar marjı = 120 TL olarak panelinizdeki Ürün Yönetimi sayfasına eklenecektir.

Bu işlem şu faydaları sağlar;

  • Tedarikçinin fiyat değişikliklerini takip edebilmeyi,
  • Ürünler için topu fiyat kontrolü sağlayabilmeyi.

* Kâr marjı hesaplamalarında kullanılan fiyat etiketi ürün Satış Fiyatı etiketidir.

MANUEL FİYAT GÜNCELLEME

Ürün Yönetimi sayfasından her ürün için tek tek fiyat ayarlamaları yapabilirsiniz.

Kurumsal firmalar çoğunlukla tek tek fiyat ayaralaması yapmaktadır.

XML ve PAZARYERİ FİYAT ÖRNEĞİ

Eğer XML'den çekmiş olduğunuz ürünleri pazaryerlerine özel kâr marjları belirterek satışa sunabilmek istiyorsanız aşağıdaki örneği takip edebilirsiniz;

  1. İlk önce XML ayarlarınızda yer alan Kâr Oranları sayfasından fiyat aralıklarına göre site ve pazaryeri kâr oranlarınızı giriniz. Bu alanda girdiğiniz kâr oranlarının üzerine pazaryerlerine özel kâr marjı girdiğiniz taktirde ekstra kâr marjı ekleneceğini unutmayınız. Dilerseniz bu alandan pazaryerleri için kâr marjı girmeyebilir ve doğrudan Pazaryeri Entegrasyonları sayfasından her pazaryeri için ayrı ayrı kâr marjı girebilirsiniz.
  2. Sonrasında Pazaryeri Entegrasyonları sayfasından pazaryerlerine özel sabit tutar/yüzde şeklinde öze kâr marjları giriniz.

Örnek:

  • XML ürün fiyatı: 100 TL (tedarikçiden gelen fiyat)
  • XML kâr oranı: %20 (tedarikçiden gelen fiyata Kâr Oranları sayfasından eklediğimiz kâr marjı)
  • Buradan sonra aşağıdaki girilecek kâr marjları XML kâr marjınızı belirledikten sonra oluşan ürün fiyatının üzerine eklenecektir. Bu sebeple aşağıdaki pazaryerlerine özel kâr marjı belirleme hesaplamalarınızı buna istinaden yapınız.
  • N11.com kâr marjı: 15 TL (Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları > N11 alanından girilen kâr marjı)
  • Gittigidiyor kâr marjı: %10 (Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları > Gittigidiyor alanından girilen kâr marjı)
  • Hepsiburada kâr marjı: %25 (Entegrasyonlar > Pazaryeri Entegrasyonları > Hepsiburada alanından girilen kâr marjı)
XML FiyatıXML Kâr Oranlı FiyatıÜrün Yönetiminde Görünen FiyatPazaryeriSatış Fiyatı
100 TL120 TL120 TLN11 (15 TL kâr)135 TL
100 TL120 TL120 TLGG (%10 kâr)132 TL
100 TL120 TL120 TLHB (%25 kâr)150 TL

XML Kâr Oranları sayfasındaki fiyat ayarlamaları ürünün panelinizde sahip olacağı fiyattır. 

* Pazaryeri Entegrasyonları üzerinden girdiğiniz kâr marjları Ürün Yönetimi sayfasındaki ürün fiyatlarında değişiklik yaratmaz. Sadece ürünlerin panelinizden - pazaryerine aktarımı sırasında arka planda kâr marjı eklenir ve pazaryeri satış fiyatınızı oluşturur.

* Kâr marjı hesaplamalarında kullanılan fiyat etiketi ürün Satış Fiyatı etiketidir.
 

XML/Excel için Kategori ve Marka Kâr Marjı

Eğer xml/excel kaynağı ile ürün çekiyorsanız sisteminize bunun için Entegrasyonlar > XML İçeri Aktar alanında kâr marjlarını yönetmek istediğiniz xml kaynağının detay ekranını açınız.

Açılan ekranda Eşleştirme isimli sekmeye tıklayınız.

İlgili ekranda 3 adım yer alacaktır.

  • XML kaynağındaki kategorilere göre kâr marjı ayarlama işlemi için Kategori Eşleştirme / Filtreleme isimli 2. adıma tıklayınız. Açılan ekranda kategoriler için yer alan kâr marjı alanından her kategori için ayrı ayrı kâr marjı belirleyebilirsiniz.
  • XML kaynağındaki markalara göre kâr marjı ayarlama işlemi için Marka Filtreleme isimli 2. adıma tıklayınız. Açılan ekranda markalar için yer alan kâr marjı alanından her marka için ayrı ayrı kâr marjı belirleyebilirsiniz.

FİYAT DÜŞÜRME

Eğer xml üzerinden ve/veya diğer kâr oranları alanlarından fiyat arttırmak değilde fiyatları toplu olarak düşürmek isterseniz gireceğiniz rakamsal değerlerin başına (-) eksi işareti koymanız yeterlidir.

Örnek:

  • 15 girerseniz eğer ürün fiyatı %15 artar.
  • -15 girerseniz eğer ürün fiyatı %15 azalır.

Trendyol Ürün Çekme

Trendyol ürün çekme işlemlerinde diğer pazaryerlerinden farklı olarak 3 alan bulunmaktadır.

  • Varyant Gruplama Metodu
    • Gruplama Yapma: Ürünler, varyantsız olarak eklenir. Trendyolda bulunan listelemeleriniz tamamı ayrı ayrı ürünler olarak eklenir.
    • Model Koduyla Grupla: Trendyoldaki listelemeleriniz model kodlarıyla gruplanır ve varyantlı olarak eklenir. Listelemelerinizdeki ortak model kodlarıyla tüm renk ve bedenler varyantlanarak tek bir ürün olarak eklenir.
    • Renkleri Model Kodlarıyla Grupla (Önerilen): Trendyoldaki listelemeleriniz model kodu ve renk bazında gruplanır ve varyantlı olarak eklenir. Listelemelerinizdeki ortak model kodları ve renkler birleştirilerek her renk için ayrı ürünler eklenir. Her renk için eklenen ürünler sadece beden varyantlarını barındırır. Renk bazına farklı görseller yüklendiği için bu metod önerilmektedir.
  • Varyant Özelleştir
    • Sadece 1 varyantı bulunan ürünleri varyantsız olarak çekilmesi için aktif edebilirsiniz. Bu sayede ürünleri diğer platformlara gönderirken varyantsız olarak gönderebilirsiniz. Aynı zamanda ürün sisteminizde varyantsız olarak mevcutsa, ürünün yapısı bozulmayacaktır.
  • Ürün Çekme Metodu
    • Tüm Ürünler: Trendyolda bulunan tüm listelemeler sistemine çekilir.
    • Varyantlı / Varyantsız Ürünler: Bu metodları kullanabilmek için "Varyant Gruplama Metodu" ile varyantları gruplamanız gerekir.
    • Önemli not: Eğer tüm listelemelerinizde farklı görseller bulunuyorsa "Ürün Gruplama" yapmamanız önerilir. Model koduyla gruplanan listelemelerde sadece 1 listelemenin görselleri çekilmektedir.

Bu alanlarla ilgili örnek senaryolar aşağıda listelenmiştir.

1. Senaryo (Varyantsız)
Trendyoldaki listelemeler siteye varyantsız olarak çekilmek isteniyorsa bu senaryo uygulanabilir. Yani her listeleme = yeni ürün olarak düşünebilirsiniz. Bu tip ürünler genelikle tekil ürünlerdir. Örneğin Laptop, Harddisk gibi. Herhangi renk ve beden varyantı içermemektedir. Bu senaryo ile ürünler siteye varyantsız olarak çekilecektir. Aşağıdaki alanları seçilmelidir.

  • Varyant Gruplama Metodu: Gruplama Yapma
  • Varyant Özelleştir: Aktif
  • Ürün Çekme Metodu: Tüm Ürünler


2. Senaryo (Varyantlı)
Trendyoldaki listelemelerin tamamı varyantlı yapıdaysa, bu ürünlerin sisteme varyantlı olarak çekilmesi önerilir. Örneğin giyim ürünleri olduğunu varsayalım. Her ürünün beden ve renkleri bulunmaktadır. Bu ürünler sisteme çekilirken de beden ve renkleri varyant olarak çekilmesi gerekir. Bu sayede ürünler diğer platformlara da kolay bir şekilde aktarılabilir veya sitede mevcutsa ürün yapısı korunur. Bu tip durumlarda aşağıdaki seçimler tavsiye edilir. (Not: Tüm renk ve bedenler tek bir ürün olarak eklenecektir. Eğer her renk için ayrı görseller bulunuyorsa 3. senaryo kullanılmalıdır.)

  • Varyant Gruplama Metodu: Model Kodlarıyla Grupla
  • Varyant Özelleştir: Pasif
  • Ürün Çekme Metodu: Tüm Ürünler


3. Senaryo (Varyantlı ürünler için önerilen yöntem)
Trendyol listeleme yapısı 2. senaryo ile aynıdır. Tek farkı renkleri tek bir ürün altında değil farklı farklı ürünler olarak ekler. Yani Ayakkabı - Kırmızı ve Ayakkabı - Mavi yi ayrı ayrı ürün olarak ekler. Her ürünün altında da beden varyantları bulunur. Özellikle her renk için ayrı görsel yüklendiyse bu yöntem kullanılmalıdır.

  • Varyant Gruplama Metodu: Renkleri Model Kodlarıyla Grupla
  • Varyant Özelleştir: Pasif
  • Ürün Çekme Metodu: Tüm Ürünler


Önemli notlar;

  • Varyant gruplama işleminde içerisinde bulunan listelemelerin tamamının görselleri yüklenmez. Sadece 1 listelemenin görselleri ürüne yüklenir. Yani varyant gruplama senaryolarında tüm listelemelerin aynı görsellere sahip olduğu varsayılır.
  • Eğer tüm listelemelerde ayrı görseller bulunuyorsa kesinlikle varyant gruplama yapılmaması gerekir. Örneğin "Ayakkabıı - Mavi Renkli" ürünün "40" ve "41" numarası ayrı ayrı görsellere sahipse renkleri aynı dahi olsa kesinlikle varyant gruplama yapılmamalıdır.
  • Varyant özelleştir alanı opsiyonel alandır. Bu alan sayesinde tek varyanta sahip ürünler varyantsız gibi eklenir.
    • Örneğin Trendyol'da "Laptop" listelemesinin olduğunu varsayalım. Bu listeleme için renk girilmesi zorunludur. Renk girildiği için de sistem varyant olarak algılar ve ürünü siteme eklerken "Renk" adında bir varyant oluşturur ve renk değerini de varyant olarak ekler. Ancak bu ürün aslında varyantlı olarak eklenmemelidir. Bu tip durumları önlemek adına "Varyant Özelleştir" alanını aktif edebilirsiniz.
    • Örneğin Trendyol'da "Ayakkabı" listelemesinin olduğunu varsayalım. Bu listeleme için renk ve beden girilmesi zorunludur. Ayrıca müşterinin bu ayakkabıdan sadece 1 listelemesi olduğunu düşünelim. Yani bu ayakkabının sadece Mavi - 42 numarası mevcut. Diğer varyasyonları mevcut değil. Bu tip durumlarda ürünün siteye çekilirken varyantlı olarak çekilmesi gerekir. Yani ürünün 2 varyantı tanımlanmalıdır; renk ve beden ve sadece 1 adet varyant değeri eklenmelidir. Onlar da mavi renk 42 numara. Bu durumda varyant özelleştir alanını pasif yapmanız gerekir. Bu sayede ürün 1 adet varyasyona sahip olsa bile varyantlı olarak eklenecektir.
  • Eğer siteye sadece varyantlı ürünler çekilmek isteniyorsa "Ürün Çekme Metodu" varyantlı ürünler olarak işaretlenmelidir. Bu sayede sadece varyantlı ürünler çekilecektir. Bu seçenekleri kullanmak için "Varyant Gruplama" işlemi uygulanmalıdır. Varyantlar gruplanmazsa bu metod calısmayacaktır.
  • "Ürün Çekme Metodu" ile ürünler ayrı ayrı olarak da çekilebilir. Yani önce varyantlı daha sonra varyantsız ürünler çekilebilir.

HepsiBurada İşlemleri

Hepsiburada.com satıcısı olmak için:
Hepsiburada Pazaryeri Platformunda Ücretsiz mağaza açılışı yapmak için http://merchant.hepsiburada.com/account/sign-up/ linki üzerinden başvuru formunu doldurabilirsiniz.
 

Yönetim Paneli > Entegrasyonlar > Hepsiburada İşlemleri sayfasına giriniz ve sayfada da belirtilen aşağıdaki işlemleri adım adım uygulayınız.

A) Eğer hepsiburada kataloglarında bulunmayan bir ürünü kataloglara ekleterek satışa sunmak istiyorsanız (Ürün Listesi Formatı);

  1. Hepsiburada.com satıcı hesabınızdan kategori şablonu excel dosyasını indiriniz. (Hepsiburada MPOP Ekranı > Ürün İşlemleri > Ürün Listesi Hazırla)
  2. İndirmiş olduğunuz dosyayı Entegrasyonlar > Hepsiburada İşlemleri sayfasında Yeni Excel butonuna tıklayarak açılan ekranda Excel Formatı > Ürün Listesi Formatı olarak seçip hangi kategori ve marka altındaki ürünler için kategori şablonu yükleyecekseniz o kategorileri seçiniz.
  3. Filtreleme ayarını yaptıktan sonra Hepsiburada.com'dan indirmiş olduğunuz kategori şablonu dosyasını Kategori Şablonu alanına yükleyiniz. (JET E-Ticaret Panelinde)
  4. Sonrasında sistem seçtiğiniz kategori altındaki ürünleri yüklemiş olduğunuz Kategori Şablonu excel dosyasına ekleyerek size dosyayı tekrar indirilebilir bir halde verecektir.
  5. İşlemi kaydettikten sonra İNDİR butonuna tıklayarak ilgili excel dosyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  6. Sonrasında Hepsiburada satıcı paneliniz ile; (Hepsiburada MPOP Ekranı > Ürün İşlemleri > Ürün Listesi Yükle) sayfasında ürünlerinizi Hepsiburada'ya yükleyebilirsiniz,
  7. Yükleme işlemi tamamlanınca MPOP ekranındaki ÜRÜN YÜKLEME GEÇMİŞİ ekranından işleminize ait işlem durumunu kontrol ediniz ve onay verilmesi gereken ürünleriniz için MPOP ekranından eşleşme onayı veriniz.
  8. Ürünleriniz Hepsiburada'ya yüklendikten sonra Hepsiburada MPOP Satıcı Panelinizden eşleşme onayı yapmanız gerekir. 
  9. Entegrasyonlar > Hepsiburada İşlemleri sayfasından "Ürünleri Eşleştir" ve "Ürünleri Aktifleştir" sayfası ile e-ticaret sitenizdeki eşleşen ürünleri toplu olarak aktif edebilirsiniz.
  10. "Hepsiburada Raporlar" sayfasından yönetim paneliniz üzerinden hepsiburadada yapılan ürün güncelleme raporlarını görüntüleyebilirsiniz.

B) Eğer hepsiburada kataloglarında bulunan bir ürünü satışa sunmak istiyorsanız (Hızlı Ürün Listesi);

  1. Entegrasyonlar > Hepsiburada İşlemleri sayfasında Yeni Excel butonuna tıklayarak açılan ekranda Excel Formatı > Hızlı Ürün Listesi olarak seçip hangi kategori ve marka altındaki ürünler için işlem yapacaksanız o kategorileri ve markaları seçiniz.
  2. İşlemi kaydettikten sonra İNDİR butonuna tıklayarak ilgili excel dosyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  3. Sonrasında Hepsiburada satıcı paneliniz ile; (Hepsiburada MPOP Ekranı > Ürün İşlemleri > Hızlı Ürün Ekle) sayfasında ürünlerinizi Hepsiburada'ya yükleyebilirsiniz,
  4. Yükleme işlemi tamamlanınca MPOP ekranındaki ÜRÜN YÜKLEME GEÇMİŞİ ekranından işleminize ait işlem durumunu kontrol ediniz ve onay verilmesi gereken ürünleriniz için MPOP ekranından eşleşme onayı veriniz.
  5. Ürünleriniz Hepsiburada'ya yüklendikten sonra Hepsiburada MPOP Satıcı Panelinizden eşleşme onayı yapmanız gerekir. 
  6. Entegrasyonlar > Hepsiburada İşlemleri sayfasından "Ürünleri Eşleştir" ve "Ürünleri Aktifleştir" sayfası ile e-ticaret sitenizdeki eşleşen ürünleri toplu olarak aktif edebilirsiniz.
  7. "Hepsiburada Raporlar" sayfasından yönetim paneliniz üzerinden hepsiburadada yapılan ürün güncelleme raporlarını görüntüleyebilirsiniz.


Eğer satışını yapacağınız ürün hepsiburada.com'da kataloglarda yer alıyor ve farklı satıcılar tarafından satılan bir ürün ile aynı ise B bölümünde anlatılanları uygulayacaksınız. Eğer satışını yapacağınız ürün daha önce hiçbir satıcı tarafından hepsiburada.com'da satılmamışsa ve hepsiburada.com kataloglarında yer almıyor ise A bölümünde yazılanları uygulayacaksınız.

ÖNEMLİ:

Eğer daha önceden Hepsiburada.com'da satışa sunduğunuz ürünler varsa ve eğer ürün kodlarınız JET E-Ticaret panelinizdeki ürün kodları ile eşleşiyor ise bunun için yapmanız gereken Hepsiburada İşlemleri sayfasındayken ürünleri önce Eşleştirmek ve sonra Aktifleştirmektir

Bu işlem sonrasında sistem eşleştirebildiği ürünleri eşleştirir ve sonra ektif eder.

Fakat bu işlem için ürün kodlarınızın her iki sistemde de aynı olması şartı vardır.

UYARI:

Hepsiburada İşlemlerinde oluşturduğunuz Excel formatındaki dosyanızda eğer bir ürün görünmüyorsa;

  • Ürün Hepsiburada.com'da satışta olabilir,
  • Ürün veya ürünlere ait barkod bilgisi eksik olabilir. Ürünleriniz için barkod girmelisiniz.

PayTR Entegrasyon

Destek Sisteminden ulaşım sağlayınız.

İyzico Entegrasyon

iyzico Kontrol Paneli sayfanızı açarak Hesabınız > Hesap Ayarları > API Anahtarları > Live Keys bölümünden API KEY ve Secret Key değerlerini web sitenizde kurulu olan iyzico modülünün içindeki ilgili alanlara kopyalamanız gerekiyor.

Kopyalamış olduğunuz API bilgilerini E-Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > Ödeme Yöntemleri > İyzico sayfasında yer alan API Key ve API Secret alanlarına yapıştırınız.

Sonrasında ilgili modülü Aktif ederek sayfayı kaydediniz.

Bu işlem sonrasında iyzico ile ödeme almaya başlayabilirsiniz.

Aşağıdaki test kartları ile e-ticaret sitenizde normal bir müşteri gibi giriş yapıp ürün siparişi verebilir ve ödeme işleminde aşağıdaki kartları kullanarak ödemeyi tamamlayarak testinizi yapabilirsiniz. İlgili test kartları yalnızca İyzico için geçerlidir.

iPara Entegrasyon

iPara firmasından alacağınız;

  • Public Magaza Anahtarı
  • Private Magaza Anahtarı

bilgilerini E-Ticaret Yönetim Paneliniz > Ayarlar > Ödeme Yöntemleri > iPara sayfasında

yer alan ilgili alanlara aldığınız bilgileri yazınız.

Sonrasında modülü Aktif hale getirip Test Modu pasif şekilde sayfayı kaydediniz.

Artık ödeme almaya hazırsınız.

Tasarım

e-fatura/e-fiş/kargo şablonları

e-fatura/e-fiş/kargo şablonları

e-FATURA ŞABLONU
Tasarım > Fatura / Fiş Tasarımları menüsüne giriniz;
Açılan sayfada e-Fatura Şablonu seçeneğini seçiniz. 

Açılan ekran üzerinden e-fatura şablonunuza ait gerek duyulan tüm özelleştirmeleri sağlayabilirsiniz.

FATURA ŞABLONU

Tasarım > Fatura/Fiş Tasarımları
 menüsüne giriniz;
İlgili sayfada hangi tasarımı ayarlamak istiyorsanız onu seçiniz.
Açılan ekranda Kağıt Örneği alanından faturanızın matbaanız tarafından size verilmiş olan fatura şablonunuzu yükleyiniz. Kağıt Ebatı bölümünden özel seçin ve bize göndermiş olduğunuz faturanıza ait boyutları giriniz. Kağıt Düzeni alanından faturanız yazıcınıza bağlı olarak yazdırma esnasında yatay mı yoksa dikey mi konumlanıyor bunu seçiniz. Kopya alanından faturanız tek kağıtta birleşik olarak 3'lü mü yan yana konumlanmış yoksa 4 tane fatura mı yan yana ve alt alta konumlanmış bunu seçin. Kopyalama Yönü bölümünden faturalar tekli kağıtta yan yanamı duruyor yoksa alt alta mı konumlanmış bunu seçiniz.
Bu işlemleri uyguladıktan sonra alt kısımdan Kaydet butonuna tıklayınız.
Sonraki adımda üst kısımda yer alan Şablon Tasarlama Aracı sekmesine tıklayınız. Bu sekmede karşınıza gelen ekranda sağ kısımda faturanıza yer vermek isteyebileceğiniz çeşitli veriler yer alır. İstediğiniz verileri üstüne tıklayarak aktif/pasif edebilirsiniz. Yalnızca aktif olan veriler sol kısımdaki ekranda görünecektir. Sol kısımdaki ekranda yüklemiş olduğunuz fatura şablonunuzun üzerine hizalanacak şekilde uygun yerlere uygun içerikleri sağ kısımdan aktif ederek sol ekranda görünen ilgili veriyi mouse ile sürükle-bırak yaparak taşıyarak faturanız üzerinde konumlandırabilirsiniz.
Fatura şablonunun örneğinin bizde yer almaması ve bu tarz işlemlerin sorumluluğu müşteriye ait olduğu için deneme yanılma yaparak ilgili alan üzerinden fatura şablonunuzu ayarlamanız gerekmektedir.

FİŞ ŞABLONU
Tasarım > Fatura/Fiş Tasarımları menüsüne giriniz;
İlgili sayfada hangi tasarımı ayarlamak istiyorsanız onu seçiniz.
Açılan ekranda Kağıt Örneği alanından fişinizin matbaanız tarafından size verilmiş olan fiş şablonunuzu yükleyiniz. Kağıt Ebatı bölümünden özel seçin ve bize göndermiş olduğunuz fişinize ait boyutları giriniz. Kağıt Düzeni alanından fişiniz yazıcınıza bağlı olarak yazdırma esnasında yatay mı yoksa dikey mi konumlanıyor bunu seçiniz. Kopya alanından faturanız tek kağıtta birleşik olarak 3'lü mü yan yana konumlanmış yoksa 4 tane fiş mı yan yana ve alt alta konumlanmış bunu seçin. Kopyalama Yönü bölümünden fiş tekli kağıtta yan yanamı duruyor yoksa alt alta mı konumlanmış bunu seçiniz.
Bu işlemleri uyguladıktan sonra alt kısımdan Kaydet butonuna tıklayınız.
Sonraki adımda üst kısımda yer alan Şablon Tasarlama Aracı sekmesine tıklayınız. Bu sekmede karşınıza gelen ekranda sağ kısımda fişinizde yer vermek isteyebileceğiniz çeşitli veriler yer alır. İstediğiniz verileri üstüne tıklayarak aktif/pasif edebilirsiniz. Yalnızca aktif olan veriler sol kısımdaki ekranda görünecektir. Sol kısımdaki ekranda yüklemiş olduğunuz fiş şablonunuzun üzerine hizalanacak şekilde uygun yerlere uygun içerikleri sağ kısımdan aktif ederek sol ekranda görünen ilgili veriyi mouse ile sürükle-bırak yaparak taşıyarak faturanız üzerinde konumlandırabilirsiniz.
Fatura şablonunun örneğinin bizde yer almaması ve bu tarz işlemlerin sorumluluğu müşteriye ait olduğu için deneme yanılma yaparak ilgili alan üzerinden fiş şablonunuzu ayarlamanız gerekmektedir.

KARGO ŞABLONU
Tasarım > Fatura/Fiş Tasarımları menüsüne giriniz;
İlgili sayfada hangi tasarımı ayarlamak istiyorsanız onu seçiniz.
Açılan ekranda Kağıt Örneği alanından kargo fişi şablonu matbaanız tarafından size verilmiş olan kargo şablonunuzu yükleyiniz. Kağıt Ebatı bölümünden özel seçin ve bize göndermiş olduğunuz kargo fişi şablonunuza ait boyutları giriniz. Kağıt Düzeni alanından kargo fişi yazıcınıza bağlı olarak yazdırma esnasında yatay mı yoksa dikey mi konumlanıyor bunu seçiniz. Kopya alanından kargo fişi şablonu tek kağıtta birleşik olarak 3'lü mü yan yana konumlanmış yoksa 4 tane kargo mı yan yana ve alt alta konumlanmış bunu seçin. Kopyalama Yönü bölümünden kargo fişi tekli kağıtta yan yanamı duruyor yoksa alt alta mı konumlanmış bunu seçiniz.
Bu işlemleri uyguladıktan sonra alt kısımdan Kaydet butonuna tıklayınız.
Sonraki adımda üst kısımda yer alan Şablon Tasarlama Aracı sekmesine tıklayınız. Bu sekmede karşınıza gelen ekranda sağ kısımda kargo fişinizde yer vermek isteyebileceğiniz çeşitli veriler yer alır. İstediğiniz verileri üstüne tıklayarak aktif/pasif edebilirsiniz. Yalnızca aktif olan veriler sol kısımdaki ekranda görünecektir. Sol kısımdaki ekranda yüklemiş olduğunuz kargo fişi şablonunuzun üzerine hizalanacak şekilde uygun yerlere uygun içerikleri sağ kısımdan aktif ederek sol ekranda görünen ilgili veriyi mouse ile sürükle-bırak yaparak taşıyarak faturanız üzerinde konumlandırabilirsiniz.
Kargo fişi şablonunun örneğinin bizde yer almaması ve bu tarz işlemlerin sorumluluğu müşteriye ait olduğu için deneme yanılma yaparak ilgili alan üzerinden kargo fişi şablonunuzu ayarlamanız gerekmektedir.
 

Ayarlar

SEO Etiketleri ve Domain Doğrulama Kargo Ayarları Kargo Firması Ekleme ve API Entegrasyonu Desi Bazlı Kargo Ücreti Ayarlama E-Posta Ayarları SMS ve E-Posta Bildirim Şablonları Bakım Modu

SEO Etiketleri ve Domain Doğrulama

Ürün desilerine göre pazaryeri satış fiyatlarının güncellenmesini isterseniz eğer aşağıdaki şekilde işlem yapabilirsiniz.

Ayarlar > Kargo Ayarları > Desi Bazlı Kargo Ücretleri sayfasından aşağıdaki ayarlamaları yapabilirsiniz.

  • Görseldeki desi başlangıç değeri alanına oluşturacağımız desi aralıkları için bir başlangıç değeri giriyoruz.
  • Desi bitiş alanına ise bir bitiş desi miktarı giriyoruz.
  • Fiyat alanına ise girilen desi aralıklarında uygulanacak kargo miktarı için bir fiyat giriyoruz.
  • Desi Tipi bölümünde ise Ürün Bazında seçimi yapıyoruz. Pazaryerlerinde yalnızca ürün bazında desi miktarları ürünlere yansıtılabilmektedir ve toplam sepet tutarına müdahale edilememektedir. Sepet Bazında seçimi yalnızca e-ticaret siteniz için geçerli olacaktır.
  • Pazaryeri seçenekleri içerisindense ilgili desi fiyatlandırmalarının hangi pazaryerlerinde uygulanmasını istiyorsanız ilgili pazaryelerini seçebilirsiniz. Dilerseniz aynı desi aralıkları için farklı fiyatlandırmalar ile her pazaryeri için ayrı ayrı desi aralıkları ekleyerek farklı fiyatlandırmalar uygulayabilirsiniz.

  • Pazaryerlerine uygulanan desi kargo ücretleri, ürünü pazaryerine ekleme/güncelleme sırasında ürün fiyatına eklenir.

Örnek:

Desi BaşlangıçDesi BitişFiyat
138,90
4715,90
81520,90
162025,90

Örnekte belirtildiği gibi bir desi tablosu oluşturduğunuz zaman örneğin desi aralığı 1-3 olan (desisi 1 ve 2 ve 3) ürünleri pazaryerlerinde satışa sunacağınız zaman veya güncellediğinizde ürünlerin ilgili pazaryerindeki satış fiyatına örnekteki desi aralığına göre 8,90 TL ekleyecektir. 

Kargo Ayarları

Ürün detaylarındaki kargo seçeneklerini;

  • Ayarlar > Kargo Ayarları > Sabit Kargo Ücretleri özelliklerini,
  • Ayarlar > Kargo Ayarları > Kategori Bazlı Kargo Ücretleri özelliklerini,
  • Ayarlar > Kargo Ayarları > Desi Bazlı Kargo Ücretleri özelliklerini doğru yapılandırdığınızdan emin olunuz.

Bu alanlar doğru yapılandırıldığında istediğiniz şekilde sorunsuz olacaktır, kargoyla ilgili
sistemde bir hata bulunmamaktadır.


Yönetim Paneli > Ürünler > Toplu Ürün İşlemleri sayfasında yer alan yapılacak işlem bölümünde “kargo” şeklinde arama yaparak kargo ücreti, ödemesi, firması için ürünleriniz için site ve pazaryerleri için toplu olarak kargo ayarlamaları yapabilirsiniz. seçeneğini seçerek tüm kategori, marka ve ürün kaynaklarınız için toplu olarak uygulayabilirsiniz.

Kargo Firması Ekleme ve API Entegrasyonu

Kargo firması eklerken kargo firması için aşağıdaki isimler kullanılmalıdır.

  • Yurtiçi Kargo
  • Aras Kargo
  • MNG Kargo
  • PTT Kargo
  • Sürat Kargo

sistemimiz bu isimleri otomatik olarak algılayıp eklemiş olduğunuz kargo firmasına ait API bilgilerini girebileceğiniz alanları oluşturacaktır.

Kargo firmasından aldığınız API bilgilerini kargo firmasını kaydedip sonra tekrar düzenleyerek karşınıza gelen aşağıdaki gibi ekran üzerinden yapabilirsiniz.

Desi Bazlı Kargo Ücreti Ayarlama

This is just placeholder text.

E-Posta Ayarları

Sitenizden e-posta bültenleri göndermek ve/veya e-ticaret sitenizdeki işlemler için müşterilere bildirim maillerinin gönderilebilmesi için Ayarlar > E-Posta Ayarları sayfasındaki SMTP veya Mailjet.com Entegrasyonlarından bir tanesini aktif hale getirmelisiniz.

SMTP Kurulumu
Bu hizmeti aktif hale getirmek için bir SMTP hizmetine sahip servis sağlayıcı üzerinden SMTP bilgilerinizi öğrenmelisiniz. Bunun için tavsiyemiz Sendpulse.com.tr sitesidir. Kurulum işleminide bu siteyi baz alarak anlatacağız. Fakat siz dilerseniz farklı bir servis sağlayıcı üzerinden SMTP bilgileri alarak hizmet alabilirsiniz.

Öncelikle www.sendpulse.com.tr adresine giriş yapın ve yeni bir kayıt oluşturun.
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki şekilde bir sayfa göreceksiniz.


 

İlgili ekrana gelince SMTP için başvur butonuna tıklayınız.



Sonrasında üst kısımda yer alan SMTP menüsüne giriş yaparak açılan ekrandan Şimdi Başla butonuna tıklayınız.



Açılan ekranda SMTP Ayarları butonuna tıklayınız.



Açılan ekranda size SMTP bilgilerinizi verecektir. Bu bilgileri E-Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > E-Posta Ayarları > SMTP alanında sizden istenilen alanlara girmelisiniz.

UYARILAR

  • Belirtilen port bilgilerinde 2525 portuna göre işlem yaparsanız eğer Güvenlik Protokolü için "Yok" seçmelisiniz.
  • Belirtilen port bilgilerinde 465 portuna göre işlem yaparsanız eğer Güvenlik Protokolü için "SSL" seçmelisiniz.
  • Belirtilen port bilgilerinde 587 portuna göre işlem yaparsanız eğer Güvenlik Protokolü için "Yok" seçmelisiniz.
  • İlgili hizmet Sendpulse.com.tr tarafından hesabınız onaylandığı taktirde kullanılabilir olacaktır. Bu sebeple ilgili hesabı belirli sıklıklarla onay aşamasını geçmiş mi diye kontrol etmelisiniz. Sendpulse.com.tr onaylamadan hesabı kullanamazsınız.
  • E-Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > E-Posta Ayarları > SMTP alanına tüm bilgileri eksiksiz girdikten sonra TEST ET butonu ile kontrol sağlayınız. Eğer bilgileriniz doğru girilmiş ise test başlarılı sonuçlanır, bilgiler hatalıysa veya SMTP sunucusu erişilemez durumda ise hata alırsınız.
  • Sendpulse.com.tr üzerinden SMTP hizmeti kullanmak için [email protected] / [email protected] / [email protected] mailleri gibi "@" işaretinden sonra e-ticaret sitenizin alan adı uzantısına sahip bir kurumsal mail adresi ile kayıt oluşturmalısınız, aksi halde alan adı için onay işlemi gerekebilir. 
  • Eğer @siteadresiniz.com şeklinde kurumsal mailiniz açılmamış ise lütfen bize destek bileti açarak bildiriniz.
  • Sendpulse.com.tr tarafınıza SMTP ile aylık 12000 ücretsiz mail gönderme hakkı ve saatlik maksimum 50 mail gönderme limiti vermektedir. Bu yeni açılan her hesap için farklılık gösterebilir.
  • E-Ticaret Yönetim Paneli > Pazarlama menüsü altındaki e-posta bülteni araçları ile yapacağınız toplu mail gönderimlerinde Sendpulse.com.tr tarafından tarafınıza sunulan limitlere göre işlem sağlamanız tavsiye edilir. Ücretsiz paket kapsamını aşan mail gönderim ihtiyaçlarınız için ilgili firmadan ücretli paket satın almanız gerekebilir.
  • Sendpulse.com.tr üzerinden SMTP kullanımı için SPF, DKIM, TXT ve MX gibi kayıtlarının alan adınız için eklenmesi gerekmez.

DİĞER SEÇENEKLER

  • Dilerseniz -Ticaret Yönetim Paneli > Ayarlar > E-Posta Ayarları > SMTP alanında Gmail, Outlook, Yandex gibi e-posta servisleri üzerinden açmış olduğunuz ücretsiz mail hesaplarınıza ait SMTP bilgilerini girebilirsiniz. Fakat Yandex.Connect üzerinden açılan kurumsal mail hesaplarında ise sorun yaşanabilmektedir ve bu sebeple Yandex.Connect kurumsal mail hesapları ile SMTP mail gönderimi sağlanamayabilir.
  • [email protected] / [email protected] / [email protected] gibi ücretsiz mail adreslerini kullanabilirsiniz.


Mailjet.com Entegrasyonunu Aktif Etme
Müşteri ve Yöneticiler için e-mail bildirimleri almak istiyorsanız Mailjet.com entegrasyonunu aşağıdaki şekilde yapmalısınız.

  1. Mailjet.com adresine giriş yaparak Sign Up butonuna tıklayınız ve kayıt olunuz. (Kayıt sayfası: https://app.mailjet.com/signup)
  2. Kayıt olduktan sonra Login sayfası üzerinden giriş yapınız.
  3. Açılan sayfada Manage sender addresses menüsüne tıklayarak açılan sayfa üzerinden domain adresinizi ve gönderici mail adresinizi "Add domain" ve "Add a sender address" butonlarına tıklayarak ekleyiniz.
  4. Domain onay işlemi için size verilen (.txt) uzantılı dosya adını Mailjet Domain Onay Dosya Adı alanına xxxxxxxxxxxx.txt şeklinde yazınız ve sayfayı kaydederek Mailet.com üzerinde domain onay işlemini yapınız.
  5. Daha sonra Setup my SMTP menüsüne tıklayınız. Açılan sayfa üzerinde yer alan USERNAME (API KEY), PASSWORD (SECRET KEY) bilgilerini kopyalayınız.
  6. Kopyalamış olduğunuz API Key ve Secret Key bilgilerinizi Ayarlar > E-Posta Ayarları alanına giriş yaparak karşınıza gelen form üzerinde ilgili kutulara yapıştırınız.
  7. Aynı form üzerinde sizden istenen "Gönderici E-Posta" alanına Mailjet.com hesabınızda belirttiğiniz gönderici e-mail adresini yazınız. "Gönderici Adı" alanına da site adresinizi veya şirket adınızı yazabilirsiniz. Artık sistem üzerindeki mail bildirimleri sorunsuz şekilde size ve müşterilerinize iletilecektir.

Ek bilgilendirme: Mailjet.com üzerinde 200/günlük - 6000/aylık mail ücretsiz olarak sunulmaktadır. Günlük 200 ve aylık 6000 mail üzeri ihtiyaçlarınız için Mailjet üzerinden paket satın almanız gerekmektedir.

SMS ve E-Posta Bildirim Şablonları

E-Ticaret siteniz için çeşitli aksiyonlarda hem müşterilerinizi hemde yöneticiyi sms ve e-mail ile bilgilendirebilirsiniz.

Bunun için öncelikle SMS Entegrasyonu veya E-Mail Entegrasyonu (Mailjet.com) yapmış olmanız gerekir.

Ayarlar menüsü altında yer alan SMS Şablonları ve E-Posta Şablonları sayfaları benzer olması sebebi ile dökümanda belirtilenler her iki alan içinde geçerlidir.

Şablon Oluşturma

Öncelikle aksiyon seçim alanından gerçekleşmesi halinde bildirim gönderilecek olan aksiyon türünü seçiyoruz. Örneğin görselde Yeni Sipariş seçimi yapıldı. Yeni sipariş aksiyonu ile e-ticaret yönetim panelimizdeki her sipariş (e-ticaret sitesi ve pazaryeri siparişleri) için müşteri ve yöneticiye bildirim gönderilecektir.

Gönderilecek bildirimin içeriğini oluşturmak için ekranda yer alan Yeni Şablon Ekle butonuna tıklıyoruz.

İşlemleri üst kısımdaki videoda yer alan örnekteki gibi yapabilirsiniz.

İlgili sayfada seçim yapacağınız pazaryerlerinden gelen siparişler için ilgili pazaryerinin müşterisinede bildirim gönderilecektir.

Bakım Modu

This is just placeholder text.

WebServis API

Dökümanlar

Dökümanlar

Dökümanı indirmek için buraya tıklayınız.

Yeni Destek Mesajlarımızı Kaçırma!